A dispărut de la domiciliul unde locuia cu partenerul ei Sergio și fetița lor de numai șapte luni. De atunci nu se mai știe nimic despre ea.

„Continuăm în continuare, cercetăm dispariția, dar fără rezultate concludente ”, au explicat pentru ABC surse de la Garda Civilă, care este responsabilă de anchetă, citat de publicatia ziarulromanesc.es .

Fata dispărută are 1,60 m, cu părul castaniu lung, ochi căprui, corporatură subtire. Ultima dată când a fost văzută, purta pantaloni negri și o cămașă de aceeași culoare.

Toate ipotezele sunt deschise, de la dispariția voluntară pe care iubitul ei o susține până la absența forțată pe care o denunță fratele ei.

Dana deschisese un bar lângă stația de autobuz Vélez-Málaga și devenise mama unei fete.

Poliția Judiciară a Gărzii Civile de la Málaga și unitățile teritoriale efectuează ancheta, în urma plângerii prezentate de iubitul ei pe 12 iunie. El a spus că a dispărut, dar crede că plecarea este voluntară. El a susținut că femeia a plecat în România, hărțuită de cămătari cărora le datora 13.000 de euro. El a denunțat că lipseau 1.000 de euro și haine din casă.

Cu toate acestea, Florin Leonte, fratele dispărutei, declară că acest lucru nu a fost posibil. El a spus că sora lui nu a plecat de bună voie și că nu poate părăsi țara, din moment ce documentele sale erau expirate. El a explicat că rudele nu știu nimic despre ea. Fratele ei și-a exprimat frica că „ceva rău” i s-ar fi întâmplat Danei.

În prima seară a anchetei, lui Sergio i s-a luat o declarație la secția din Vélez-Málaga, dar a doua zi, el a declarat că a fost forțat să mărturisească. El a spus că în cursul dimineții patru ofițeri l-au închis într-o cameră și l-au presat să mărturisească că a omorât-o.

„Tu o să faci 20 de ani” sau „mărturisește că ai fost tu”, au fost câteva dintre frazele pe care iubitul Danei le-a comunicat a doua zi dimineață în fața presei.

Telefonul mobil al Dana a fost conectat după dispariție și s-a făcut un studiu de geolocalizare a semnalelor de la toți cei care au reușit să poarte conversații cu ea, dar încă nu există nimic clar.  La două luni după ce Dana a dispărut, nu există nicio urmă.