Român de 12 ani, arestat în Italia de 46 de ori

Român de 12 ani, arestat în Italia de 46 de ori

În ultimii de doi ani poliţia din Milano l-a reţinut pe Boby, un adolescent român de numai 12 ani, pentru diverse cazuri de furt. Numărul acestora a ajuns la 46, însă din cauza faptului că nu a împlinit 14 ani, băiatul nu poate fi pus sub acuzare.

La fiecare abatere a fost trimis la centre de găzduire temporară, însă a reuşit mereu să fugă. Conform publicaţiei "Corriere della sera", Boby a mai fost reţinut în Roma, Ancona şi Veneţia.

Ieri, puţin după ora 13, băiatul a fost prins din nou. Ultima sa victimă este o tânără de origine bulgară. Aceasta a fost observată de Boby în timp ce scotea de la bancă salariul de 800 de euro.

La scurt timp băiatul i-a furat geanta, însă a fost prins datorită unei patrule pe motocicletă care se afla în zonă şi a auzit ţipetele femeii. Antonino Bolognani, comandant al departamentului de investigaţie, declară că nu se pot lua măsuri radicale în acest caz, întrucât adolescentul are doar 12 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Singura noastră opţiune este să ne intensificăm controalele, măsură pe care am început să o aplicăm de ceva vreme. Iar succesul acesteia este faptul că am reuşit să-l prindem pe Boby", a mai menţionat comandantul Bolognani.

Tânărul de naţionalitate română a fost acompaniat la scurt timp la un centru din Genova. Înainte de a pleca din cazarmă, băiatul le-a spus poliţiştilor că îi este foame, iar aceştia, impresionaţi, l-au chemat să mănânce împreună.

Sursa: Corriere della sera