Novak Djokovici şi Rafa Nadal au arătat şi azi, în semifinale de la Roland Garros, că se află la alt nivel al jocului şi al încrederii decât ceilalţi competitori.
Nadal a trecut în minimum de seturi de David Ferrer, 6-2, 6-2, 6-1, iar „Nole” l-a mitraliat, după 2 ore şi 5 minute, pe Federer, 6-4, 7-5, 6-3. Elveţianul a arătat că, în acest moment al sezonului, nu poate ţine ritmul cu primii doi jucători ai lumii.
Semifinala Djokovici – Federer a început bine pentru elveţian, care a făcut repede break, în game-ul 5. A fost imediat prins din urmă, 3-3, şi apoi depăşit: 6-4.
În setul 2, Federer a avut un avans şi mai mare, 2 break-uri (3-0), dar a fost din nou ajuns, 4-4, pentru a pierde cu 5-7.
În setul 3, Djokovici a controlat autoritar şi s-a impus cu 6-3.
Meciul a fost întârziat de ploaia căzută în această după-amiază în capitala Franţei.
Rafael Nadal, jucătorul care pare în cea mai bună formă dintre cei rămaşi în concurs, ţinteşte al 7-lea titlul la Roland Garros, record absolut. Sportivul originar din Mallorca a pierdut doar 35 de game-uri la acest turneu, dar niciun set.
În tribune s-a aflat şi magnatul român Ion Ţiriac, care a stat alături de germanul Boris Becker, cel pe care l-a dus până la primul loc în ierarhia mondială.
Finala feminină se va disputa mâine, de la ora 16.00 (în direct pe Eurosport), pentru trofeu urmând să se dueleze rusoaica Maria Şarapova şi italianca Sara Errani.
Errani a câştigat azi titlul la dublu, facând echipă cu conaţionala Roberta Vinci. Italiencele au trecut de perechea rusă Maria Kirilenko-Nadia Petrova, scor 4-6, 6-4, 6-2.