Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Cafeneaua liberală, academicianul Alex Bogdan a subliniat faptul că Academia Română nu s-a implicat şi nu se va implica din punct de vedere politic, dar că, prin reprezentanţii săi cei mai autorizaţi se implică în spaţiul academic, în dezbaterile care au ca principal scop reprofesionalizarea României, transmite Agerpres.
"Academia România a fost, este şi va fi deasupra aspectelor legate de partizanatul politic, dar va aprecia întotdeauna partea ştiinţifică, tehnică şi profesională", a subliniat academicianul. Acesta a spus că îl cunoaşte pe Robert Negoiţă de când şi-a susţinut teza de doctorat în Ştiinţe Economice şi consideră că acesta este un profesionist. "Sunt onorat că fac parte din echipa-suport a lui Robert Negoiţă", a adăugat acesta.

Reprezentantul Academiei Române a menţionat că, în ceea ce priveşte construcţia spitalului de cartier promis de candidatul USL, îl poate sprijini din punct de vedere al suportului logistic, făcând referire la contribuţia în acest sens a o serie de institute de cercetare aflate în subordinea Academiei Române.

"Din 10 iulie nu o să mai fac politică pentru că voi fi în administraţie. Avem nevoie de ajutorul Academiei Române. Vom face politica cetăţeanului", a declarat Robert Negoiță.
Prezența unui academician în rândul susținătorilor lui Robert Negoiță este stranie, întrucât candidatul USL este o personalitate de care controversele nu sunt străine. Din punct de vedere al afacerilor, "profesionistul Robert Negoiță" are, potrivit propriei declarații de avere, datorii către statul român care depăşesc 200 de milioane de lei, aproximativ 45 de milioane de euro. În ultimele 12 luni, 32 de proprietăţi aflate în proprietatea lui Negoiţă au fost executate silit de către creditori şi vândute la licitaţie.
În plus, acesta a fost citat ca martor într-un dosar de prostituție. Mai multe fotomodele care au participat la concursuri de miss organizate la "Rin Grand Hotel" – proprietatea sa și a fratelui său – au declarat că au fost recrutate ca prostituate.

CITIȚI ȘI:

  • "Gospodarul" Robert Negoiţă, dator vândut statului