Rizea, deputatul cu Ferrari pe numele şoferului

Rizea, deputatul cu Ferrari pe numele şoferului

Cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sub suspiciunea de fraudare a fondurilor europene, deputatul PSD Cristian Rizea a intrat, acum, şi în vizorul inspectorilor Agenţiei Na ţionale de Integritate (ANI).

Aceştia au decoperit că Rizea nu poate justifica aproximativ 300.000 de euro, că a derulat tranzacţii bancare suspecte, de aproape 1.000.000 de euro, dar îl bănuiesc şi că s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor.

Prin urmare, "dosarul Rizea" a fost înaintat atât Curţii de Apel Constanţa, cât şi Oficiului pentru Spălarea Banilor şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Zis şi "Cristi Ferrari"

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputatul Rizea nu are numai conturi bancare suspecte, ci şi o poreclă pe măsură. I se spune "Cristi Ferrari". Asta deoarece şi-a cumpărat un Ferrari 430, estimat la aproximativ 200.000 de euro.

Realizând că ar putea bătea la ochi, Cristian Rizea a trecut, ulterior, bolidul pe numele şoferului său, Ion Găzaru.

Metoda n-a fost una nouă: Rizea a mai folosit o limuzină Mercedes Clasa S, care era înmatriculată tot pe numele şoferului. De altfel, acesta din urmă deţine şi acţiuni în mai multe societăţi comerciale, alături de rude ale deputatului Rizea.

Deputatul şi-a susţinut, ieri, public, nevinovăţia, pozând în victimă a unei "comenzi politice", după ce ar fi criticat, vehement, actualul regim.

Rizea a condus Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret în perioada 2003-2005, timp în care ar fi fraudat fonduri europene - susţine DNA. CITIŢI ŞI:

  • Liderul PSD Victor Ponta, chemat la Fisc pentru a da lămuriri cu privire la declaraţiile anuale de venit
  • Operaţiunea "CONFISCAŢI AVERILE CORUPŢILOR!"
  • CONSTITUŢIA DUPĂ BĂSESCU: Averile ilicite vor putea fi confiscate