Evenimentul Zilei > Politica > Aproape 150 de DEŢINUŢI dintr-un penitenciar vor să VOTEZE duminică
Aproape 150 de DEŢINUŢI dintr-un penitenciar vor să VOTEZE duminică

Aproape 150 de DEŢINUŢI dintr-un penitenciar vor să VOTEZE duminică

Aproape 150 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Mioveni şi-au anunţat intenţia de a vota la alegerile parlamentare de duminică.

Aproape 150 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Mioveni şi-au anunţat intenţia de a vota la alegerile parlamentare de duminică, au informat vineri reprezentanţii unităţii de detenţie, potrivit agerpres.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Mioveni, subinspectorul Laura Olteanu, doar 186 dintre cei 599 de deţinuţi îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot. Dintre aceştia, 147 şi-au exprimat intenţia de a vota pe 11 decembrie.

Conform prevederilor legale, la alegerile parlamentare de duminică pot vota persoanele private de libertate cărora nu li s-a interzis acest drept prin hotărârea judecătorească definitivă de condamnare, solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să îşi exprime dreptul de vot cu ajutorul urnei speciale şi au domiciliul stabil în raza teritorială a secţiei de votare unde se află locul de deţinere.