Revoluţionarul din Satu-Mare, ajutat de cititori

Revoluţionarul din Satu-Mare, ajutat de cititori

Povestea bărbatului din Satu-Mare, rănit în timpul evenimentulor din 1989 şi paralizat de la gât în jos de câţiva ani, a stârnit reacţii din partea cititorilor EVZ.

Sensibilizat de situaţia în care se află Ioan Jula, suceveanul Corneliu Corneanu i-a trimis o mică sumă de bani, în semn de solidaritate umană. „Din banii pe care i-am primit de la domnul din Suceava am plătit o restan- ţă la facturile cu apă“, mărturiseşte soţia sa, Maria Jula.

Ioan Jula a depus două cereri pentru a-i fi recunoscut titlul de „erou al Revoluţ iei“. „La prima cerere mi s-a spus că s-a pierdut dosarul, în timp ce la a doua, la care am primit şi număr de înregistrare, nu am primit din 1997, niciun răspuns“, spune cu greu bărbatul.

Iar în decembrie 2007, Jula a primit o adresă în care i se comunica faptul că nu poate primi nicio compensaţie deoarece nu i se recunoaşte titlul de erou al Revoluţiei. Ioan Jula a dat în judecată, în toamna anului trecut, Secretariatul de Stat pentru problemele Revoluţiei, iar procesul a fost strămutat de la Satu-Mare la Oradea. „Ieri am auzit că s-a descoperit că foarte mulţi care au dosare de revoluţionari au avut acte false“, spune cu amărăciune în glas Maria Jula.   Familia trăieşte într-o locuinţă pentru care plăteşte 600 de lei chirie, în timp ce veniturile lor nu depăşesc 1.200 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News