Evenimentul Zilei > Sport > Revoluţionarea „Marelui Circ”, amânată pentru 2010
Revoluţionarea „Marelui Circ”, amânată pentru 2010

Revoluţionarea „Marelui Circ”, amânată pentru 2010

Schimbările controversate ale regulamentului în Formula Unu, conform cărora campionul mondial va fi pilotul cu cele mai multe victorii de etapă vor intra în vigoare începând cu anul viitor, scrie CNN.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a luat această hotărâre, ieri seară, după ce mai mulţi piloţi, printre care campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton, şi Asociaţia Echipelor de Formula Unu (FOTA) au contestat schimbările de regulament.

"Dacă, pentru orice motiv, echipele de Formula Unu nu sunt de acord cu noul sistem, implementarea acestuia fi amânată până în 2010", se preciza într-un comunicat emis de FIA.

Poziţii diferite

Dacă germanul Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, a descris noul sistem drept "remarcabil", britanicul Lewis Hamilton a contestat dur noile reglementări, care includ şi limitarea cheltuielilor echipelor.

"Este ruşinos ce se întâmplă în Formula Unu", a spus Hamilton, adăugând că "este greu de crezut că aceste decizii vor îmbunătăţi situaţia spectatorilor sau pe cea a fanilor, care ar trebui să fie întodeauna prioritatea noastră numărul unu".

Conform noului regulament, Hamilton (McLaren) ar fi terminat pe locul secund în clasamentul "Marelui Circ" din sezonul trecut, în urma brazilianului Felipe Massa (Ferrari), care a câştigat cu o cursă mai mult.

Pe fondul crizei economice globale, FIA va încerca să limiteze bugetele echipelor de Formula Unu. Pentru sezonul următor, acestea vor fi obligate să aleagă între libertatea de a cheltui, însă menţinând reglementările tehnice actuale, şi inovaţie, însă cu un buget limitat la 35 de milioane de euro alocat cheltuielilor.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: