Revin blaturile la Mondiale?

Revin blaturile la Mondiale?

La turneul final încep azi meciurile din ultima etapă a grupelor. Partida Mexic - Uruguay s-ar putea încheia nedecis, rezultat care le califică pe ambele în "optimi", dar o elimină pe Franţa.

Campionatul Mondial de fotbal intră astăzi în ultima fază a grupelor. Grupa A este prima care îşi încheie socotelile, astăzi, de la ora 17.00, odată cu meciurile Africa de Sud - Franţa (în direct la TVR 1) şi Mexic - Uruguay (în direct la Telesport).

Matematic, toate cele patru echipe au şanse de calificare în "optimi", dar, practic, africanii şi francezii sunt ca şi eliminaţi. Marele semn de întrebare se pune în dreptul partidei dintre Mexic şi Uruguay. Ambele naţionale se vor califica în "optimi", dacă vor remiza în jocul direct, indiferent de scor.

Camerunezii şi ruşii, complot împotriva României

Ne puteți urmări și pe Google News

Casele de pariuri cred că acesta va fi un meci al păcii, astfel că au scăzut cota pentru egal la 1,70. FIFA a avertizat că este cu ochii pe meciurile suspecte de blat, dar, concret, nu poate dovedi eventualele jocuri de culise.

Există însă un argument solid care îi poate determina pe uruguayeni şi pe mexicani să joace pe bune, iar acesta se numeşte "sperietoarea" Argentina. Aflată în vârf de formă, naţionala "pumelor" este aproape de a câştiga Grupa B şi va întâlni ocupanta poziţiei secunde în Grupa A. O remiză i-ar obliga pe mexicani să dea piept cu oamenii lui Maradona, lucru care nu-i bucură.

De-a lungul timpului, la Campionatele Mondiale au fost meciuri trucate care au rămas în istorie. În 1978, Argentina a învins Peru cu 6-0 şi s-a calificat în finală în detrimentul Braziliei. După acel meci s-a născut legenda cu tonele de cereale plecate dinspre Argentina spre Peru, în contul pasivităţii de pe teren a acestora din urmă.

În 1982, în Spania, Austria a cedat în faţa Germaniei (scor 0-1) şi a trimis acasă Algeria. După acel joc, care a scandalizat o lume întreagă, s-a luat decizia ca partidele din ultima fază a grupelor să se dispute la aceeaşi oră. Camerun şi Rusia au fost protagonistele a două meciuri aranjate.

În 1990, europenii au învins cu 4-0, dar nu au mers în "optimi" deoarece România a făcut egal cu Argentina.

În 1994, ruşii au bătut cu 6-1, dar iarăşi nu au putut trece de grupe. În 1998, Brazilia a pierdut cu Norvegia (scor 1-2), iar nordicii au mers în turul următor în detrimentul Marocului. La acelaşi turneu, Olanda şi Mexic au încheiat la egalitate, scor 2-2, pentru a trimite Belgia acasă.

"Nimeni să nu-şi facă vreo grijă în privinţa acestui meci. Vrem să încheiem grupa cu un succes contra Mexicului.“, OSCAR TABAREZ, antrenorul echipei naţionale a Uruguayului

1,70 este cota pe care agenţiile  de pariuri o oferă pentru un  scor egal la meciul dintre  Mexic şi Uruguay. Iniţial,  aceasta fusese de 3,20 GRUPE

Blaturile din ultima etapă de la Mondiale