Trei rețete speciale pe care să le încerci în februarie

Trei rețete speciale pe care să le încerci în februarieRețete deosebite cu care să îți surprinzi invitații. Sursa foto: 49123257 © Softdreams | Dreamstime.com

Gama largă de rețete disponibile ne fac să avem probleme cu privire la miniul zilnic. Persoanele care nu știu ce să mai pregătească pentru familie dar sunt dornice și să încerce rețete noi, vă propunem trei feluri de mâncare speciale, pe care să le încercați în această lună. Toate sunt ușor de făcut, iar două dintre ele pot fi testate și de vegetarieni.

În articolul de mai jos îți propunem trei rețete pe care să le încerci în luna februarie. Toate sunt ușor de preparat, chiar dacă sunt mâncăruri mai speciale. Două dintre ele pot fi testate și de persoanele vegetariene. Dacă ții la siluetă, pune mai puțin în farfurie. Fiecare porție conține peste 500 de kcal.

Rețete pentru vegetarieni. Risotto cu sfeclă roșie și feta

Risotto cu sfeclă roșie

Rețeta de risotto cu sfeclă roșie și feta. Sursa foto: 49479081 © Catarii | Dreamstime.com

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • o ceapă tăiată mărunt;
  • 300 g sfeclă roșie crudă rasă;
  • un cățel de usturoi zdrobit;
  • 175 g orez;
  • 100 ml vin alb;
  • 600 ml bulion;
  • 50 g parmezan sau alternativă vegetariană;
  • o lămâie, jumătate pulpă jumătate zeamă;
  • 40 g feta fărâmițată;
  • mărar pentru servire.

Multe rețete de risotto sunt ușor de făcut, iar aceasta nu este o excepție. Pentru început puneți uleiul într-o cratiță mare, peste care puneți ceapa și sfecla roșie. Le gătiți la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Adăugați usturoiul, pe care îl lăsați la gătit pentru un minute.

Puneți orezul și lăsați-l câteva minute la prăjit, apoi turnați vinul. Când ajunge în punctul de fierbere puneți jumătate din cantitatea de bulion și amestecați până când acesta este absorbit. Adăugați restul de bulion, câte o lingură pe rând, amestecând continuu până când orezul este al dente. Se amestecă parmezanul și sucul de lămâie, adăugând încă un strop de bulion pentru a slăbi dacă risotto-ul pare puțin cam gros. Se condimentează după gust.

Mărarul face minuni în unele rețete, dând un gust deosebit. El este opțional, însă va oferi cu siguranță o aromă unică. Dacă alegeți să puneți mărar, amestecați-l cu feta și coaja de lămâie. Puneți amestecul peste risotto, iar la urmă adăugați un strop de ulei de măsline.

Carne de porc cu legume și mere

Carne de porc cu mere și legume

Rețeta de carne de porc cu legume și mere. Un deliciu culinar. Sursa foto: 38313148 © Darryl Brooks | Dreamstime.com

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 600 g carne de porc;
  • o ceapă tocată mărunt;
  • 2 morcovi tăiați în bucăți mari;
  • 2 batoane de țelină;
  • 200 g slănină afumată;
  • 250 de grame de cidru de mere;
  • 2 mere;
  • o frunză de dafin;
  • 3 crenguțe de cimbru (opțional pentru servire).

Comparativ cu celelalte două rețete, aceasta necesită mai mult timp pentru gătire, însă nu și pentru pregătirea ei. Pentru început rumeniți carnea și slănina cât să prindă o crustă maronie. Adăugați morcovii și țelina pe care le gătiți pentru maxim 10 minute, pentru a se înmuia.

Turnați apoi cidrul, merele și condimentele, peste care puneți 600 ml de apă. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert până când carnea este fragedă și apa s-a evaporat. Se poate servi cu piure de cartofi sau cu verdețuri trase la tigaie, în puțin unt.

Din categoria rețete pentru vegetarieni. Pancake cu spanac și ricotta

Rețete vegetariene. Pancake cu spanac și ricotta

Rețeta de pancake cu spanac și ricotta. Sursa foto: 19785760 © Yulia | Dreamstime.com

Atunci când vrei rețete speciale care să îți surprindă invitații poți apela la diverse trucuri. Clătitele cu spanac și ricotta este o rețetă destul de ușor de gătit, dar care va face senzație la cină. Pregătește câteva pancake sărate după orice rețetă și apoi pregătește crema de spanac. Pentru aceasta ai nevoie de:

  • o lingură de ulei de măsline;
  • 3 căței de usturoi zdrobiți;
  • 400 g roșii tocate mărunt;
  • 200 g de spanac;
  • 225 g mozzarella sfărâmată bucăți;
  • 50 g parmezan ras sau o alternativă vegetariană.

Pune uleiul în tigaie și doi căței de usturoi pe care îi sotezi aproximativ un minut. Peste ei pui roșiile și condimentele, apoi fierbi totul pentru 15 minute, până când sosul se îngroașă. Separat amesteci ricotta, spanacul tăiat în bucăți mari, restul de usturoi, sare și piper.

Folosește o tavă de aproximativ 20 x 30 cm pentru a pregăti această rețetă. Sosul de roșii îl pui la bază, peste care așezi bucățile de pancake. Pentru acestea poți folosi oricare dintre rețetele cu aluat sărat disponibile pe internet. Peste ele pune crema cu spanac și presară apoi mozzarella și parmezan. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade celsius pentru aproximativ 20 de minute, potrivit celor de la bbcgoodfood.com.

Ne puteți urmări și pe Google News