Rețetă de Risotto cu ciuperci şi mazăre. Un prânz delicios și sănătos

Rețetă de Risotto cu ciuperci şi mazăre. Un prânz delicios și sănătosSursă Dreamstime

Rețetă de risotto. Gospodinele care sunt la dietă sau care sunt vegetariene, pot prepara o rețetă simplă și sănătoasă de risotto cu ciuperci si mazăre. Aveți nevoie de câteva ingrediente și de puțină atenție atunci când fierbeți legumele.

Rețeta de Risotto cu ciuperci și mazăre este ideală pentru vegetarieni sau pentru cei care țin dietă. Aceasta are puține calorii și este foarte gustoasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru:

6-7 căni supă de pui, legume sau de usturoi sare piper 2 linguri ulei de măsline ½ cană ceapă tocată fin 400-500 g ciuperci spălate şi feliate 2 căţei de usturoi pisaţi 2 linguriţe cimbru sau salvie tocate 1 ½ cană orez arborio ½ cană vin alb sec 1 cană mazăre congelată 2 linguri pătrunjel tocat ½ cană parmezan sau pecorino romano, răzuit.

Risotto cu ciuperci şi mazăre

Nu este greu să gătești un prânz sănătos și delicios. Pentru înceout, fierbi supa într-o cratiţă. Într-o tigaie încingi uleiul la foc mediu. Adaugi ceapa şi o căleşti, 3-5 minute. Dai focul un pic mai mare şi adaugi ciupercile. Amesteci din când în când, şi laşi pe foc 3 minute, apoi adaugi usturoiul şi cimbrul sau salvia. Trebuie să le laşi pe foc 30 de secunde, apoi să adaugi sare și piper.

Adaugi orezul şi amesteci, apoi pui vinul şi iar amesteci. Acum se adaugă supa și o lași până vezi că bolborosește. Se mai pun două polonice de supă şi se lasă la foc mediu, amestecând mereu, potrivit clickpoftabuna.ro.

Adaugi mazărea şi o lași pe foc 10 minute. Verifici dacă orezul este moale și îi adaugi sare și piper. Apoi, se toarnă un polonic sau două de supă peste orez. Încorporezi pătrunjelul şi parmezanul şi dai la o parte de pe foc. Asta este tot. Poftă bună!

risotto ciuperci mazare

Sursă Dreamstime

Rețetă de Risotto cu parmezan și verdeață

Gospodinele pot încerca și rețeta de Risotto cu parmezan și verdeață. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

400 gr. orez de calitate, cu bob scurt 100 gr. parmezan ras 1 ceapă 1 cățel de usturoi 1,3 litru supă limpede 200 ml vin alb sec 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 2 linguri chives tocate mărunt (opționale dar le recomand) 2 linguri unt nesărat sare piper ulei

1. Pentru început trebuie să încălzim supa de pui, la foc mic, pentru a se păstra caldă cât timp vom pregăti risotto cu parmezan și verdeață. Curățăm ceapa și cățelul de usturoi și le tocăm mărunt.

Într-o cratiță, se adaugă trei linguri de ulei și de pun la foc mediu. Adăugăm ceapa tocată cu trei sferturi linguriță sare și se gătește circa 7 minute, amestecând frecvent. Adăugăm usturoiul tocat fin și mai lăsăm totul pentru aproximativ jumătate de minut. Se adaugă orezul și se lasă la foc 3 minute.

Adăugăm vinul și amestecăm continuă aproximativ trei minute, până când acesta este absorbit. Acum, punem câte un polonic de supă fierbinte. Lichidul este adăugat puțin câte puțin, amestecând continuu. După ce am pus aproximativ un litru de supă, lăsăm până când fierbe orezul, amestecând din când în când. Când orezul este gata, se ia de pe foc și se adaugă parmezanul ras, untul, pătrunjelul și chives tocat. Nu uitați de zeama de lămâie, sare și piper.

Ne puteți urmări și pe Google News