Antonio Passarelli a prezentat această soluție genială într-o emisiune de la Paprika TV. Încercați și „o să vă lingeți pe degete!”, spune italianul.

Ingrediente

  • 300 g cozonac uscat
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 baton de vanilie
  • 6 linguri de zahăr (sau după gust)
  • 300 g prune fără sâmburi, tăiate în două
  • 2 linguri de gem de prune (magiun)
  • 300 g unt
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

Preparare

Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem

cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.

Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste

amestec şi aranjăm bucăţile de prune deasupra. Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie,

apoi punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi

devine aurie.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: