Reţea de traficanţi de ţigari anihilată la Suceava

Reţea de traficanţi de ţigari anihilată la Suceava

Zece persoane implicate într-o reţea de trafic transfrontalier cu ţigări de provenienţă ucraineană vor fi audiate, azi, de procurori ai DIICOT Suceava, după ce în cursul dimineţii au fost făcute percheziţii la locuinţele acestora, fiind găsite importante cantităţi de ţigări şi sume de bani.

Procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT, Marius Cazac, a declarat că din această grupare infracţională, formată din 23 de persoane, urmează să fie conduse, duminică, la Parchet, zece persoane, pentru a fi audiate, urmând să se stabilească dacă se va propune reţinerea unor membri ai reţelei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii IPJ Suceava, cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate(BCCO) Suceava şi ai IJPF Suceava, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI, sub coordonarea procurorului şef al DIICOT Suceava, au monitorizat activitatea unui grup infracţional organizat de trafic transfrontalier cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma acestei monitorizări, la imobilele deţinute sau utilizate de membrii reţelei au fost declanşate, duminică dimineaţă, concomitent, 17 percheziţii domiciliare, la care au participat 84 de poliţişti şi 40 de jandarmi, iar pentru sprijinirea poliţiştilor la această acţiune a participat şi un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În imobilele percheziţionate au fost găsite peste 75.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană de diferite mărci, precum şi aproximativ 130.000 de lei.