Poliţia Română ne-a comunicat că, ieri, lucrători ai Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, sub coordonarea Procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, cu sprijinul celor din cadrul I.P.J. Sibiu şi "mascaţii" de la D.P.I.R. Sibiu, au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor reţelei, toţi din judeţul Sibiu: V.N., de 36 de ani, P.D., de 37 de ani şi B.G., de 19 ani, V.V., de 22 de ani.

Oamenii legii aveau informaţii că cei patru făceau parte dintr-o reţea care duceau în Spania tinere care se prostituau în cluburi de noapte şi localuri. Drept urmare, în luna septembrie, le-au comunicat poliţiştilor spanioli.

Aceştia au descoperit, în urma unor percheziţii, 18 tinere de diferite naţionalităţi (română, bulgară, moldoveană, rusă, columbiană). Printre acestea se aflau şi minore provenite din ţara noastră. Atunci, autorităţile din Spania au arestat patru membrii ai reţelei J.G., de 27 de ani, proprietarul localurilor, T. A., de 29 de ani, M. A., de 30 de ani şi A. L., de 23 de ani, din Spania.

Pe baza probelor strânse de anchetatorii iberici, poliţiştii români au putut proba infracţiunile membrilor reţelei şi i-au şi reţinut.

Astăzi, trei dintre membrii reţelei au primit mandate de arestare emise de judecătorii sibieni pentru 29 de zile. Ei sunt acuzaţi de trafic de persoane şi trafic de minori şi riscă între 5 şi 15 ani de închisoare.