Evenimentul Zilei > International > Republica Moldova: Marian Lupu, gata să renunţe la candidatura sa la preşedinţie
Republica Moldova: Marian Lupu, gata să renunţe la candidatura sa la preşedinţie

Republica Moldova: Marian Lupu, gata să renunţe la candidatura sa la preşedinţie

Candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, a anunţat, în această seară, într-un comunicat, că este gata să renunţe la candidatura sa, dacă va fi găsită o soluţie politică pentru alegerea şefului statului, relatează Agerpres.

Lupu susţine că este nevoie de o soluţie, care să permită continuarea vectorului de integrare europeană şi reformele democratice promovate de Alianţa pentru Integrare Europeană. În calitatea sa de preşedinte al Parlamentului, Lupu a invitat partidele parlamentare la o masă rotundă, vineri seara sau sâmbătă la prânz, iar, în calitate de preşedintele interimar al ţării, va iniţia întâlniri de lucru cu parteneri interni şi externi ai Republicii Moldova.
Căutarea unui compromis

"Situaţia este una presantă şi foarte responsabilă pentru Parlament, căruia îi revine atribuţia de a lua decizii finale", a declarat Marian Lupu. Pe de o parte unele declaraţii împing ţara din nou spre alegeri anticipate, pe de altă parte sunt propuneri de a depăşi impasul prin modifcarea Constituţiei. "Ambele căi au riscuri foarte mari, din moment ce situaţia poate fi soluţionată prin compromisuri corecte între principalele forţe politice", spune politicianul.

Marian Lupu este anunţat drept candidat al AIE la funcţia de preşedinte încă din luna august 2009, dar candidatura sa nu este acceptată de către opoziţia comunistă, care blochează alegerea şefului statului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: