Evenimentul Zilei > Politica > REPORTAJ – Cum au sărbătorit social-democraţii Craciunul în avans
REPORTAJ – Cum au sărbătorit social-democraţii Craciunul în avans

REPORTAJ – Cum au sărbătorit social-democraţii Craciunul în avans

Craciunul a fost săbărtorit în avans la sediul central al PSD cu colinde, cozonac, vin fiert, ţuică şi bineînţeles cu Moş Crăciun.
Conducerea restrânsă a PSD s-a reunit într-o ultimă şedinţă  din acest an. A fost una informală, fără decizii. În timp ce în sediul partidului se desfăşura şedinţa, în curte era agitaţie mare. O masă lungă plină cu cozonac şi fursecuri, brazi împodobiţi şi multă lume. La un moment dat în curtea PSD apar nişte pensionare. „Am venit să îl susţinem pe Rizea (n.r. – Cristian Rizea, candidatul PSD la Primăria Sector 5)”, a spus una dintre doamne. 
 
Încet, încet îşi fac apariţia şi mai mulţi copii îmbracaţi în straie populare. Curtea plină ochi. Liderii PSD ies din sediu şi merg în curte unde sunt aşteptaţi de micii colindătoi. Se aşează strategic în colindătorilor unde zâmbesc continuu şi din când în când mai fredonează şi eu câte un vers alături de copilaşi. La final a apărut şi Moş Craciun care a dat cadouri colindătorilor, iar preşedintelui PSD, Liviu Dragnea i-a spus că „Moş Craciun le va îndeplini visul de a câştiga alegerile de anul viitor”. 
 
La final, Dragnea a fost luat cu asalt de simpatizanţi care s-au fotografiat cu el. "Domnul preşedinte, haideţi să facem un selfie", a spus un domn. 
 
Dragnea respectă tradiţiile 
 
Liderul PSD a declarat că va tăia porcul, aşa cum face în fiecare an, lucru pe care l-a învăţat de la bunicul şi de la tatăl său. 
 
„Voi pregăti porcul după ce este executat așa cum spun normele. Îl pregătesc, îl porționez, cel mai bun șorici este cel pe care îl pregătesc eu. Vă promit că anul viitor facem o întâlnire informală și o să vă gătesc multe feluri de mâncare și dacă o să gustați o mâncare mai bună făcută de un master chef  decât cea pe care o fac eu, să nu-mi dați niciun ban. Sunt rețete pe care le-am învățat de la mama”, a spus el.
 
Dragnea a spus că ştie să gătească inclusive sarmale.
 
“O să vă gătesc niște sarmale.Dacă o să-mi spuneți că ați mâncat vreodată sarmale mai bune decât cele pe care le fac eu…..Fac două feluri de sarmale…Victor (n.r- Victor Ponta) a mâncat sarmale făcute de mine și a recunoscut că sunt cele mai bune. Dacă vreți să facem și o mâncare de fiță, o să vă gătesc niște creveți”, a spus Dragnea. 
 
Pentru anul care vine, Dragnea spus că îşi doreşte ca PSD să rămână aşa cum a fost.
 
“Pentru PSD îmi doresc să rămână așa cum a început să fie acum și anume să fie  motorul schimbării de mentalitate în politică, să fie partidul pe care oamenii și-l doresc, un partid care muncește pentru oameni, un partid care nu vrea să lase niciun român în afara societății. Dacă Dumnezeu o să ne dea minte așa cum trebuie ă să câștigăm și alegerile parlamentare, dar înainte de orice important pentru partid este ca în interior să ne recăpătăm încrederea între noi și să avem încredere că drumul pe care suntem acum este cel correct”, a spus el. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.