Renault îşi reduce producţia în toată lumea

Renault îşi reduce producţia în toată lumea

Renault îşi va reduce cu 25% producţia în lume în cel de-al patrulea trimestru, în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2007, a declarat în această dimineaţă Patrick Pélata, directorul general al grupului, potrivit AFP.

"Suntem pe cale să ne reducem producţia în toate uzinele din lume", a precizat el.

"Avem două obiective: să ne limităm stocurile şi pe cele ale concesionarilor noştri, deoarece ei sunt fragili financiar. Această protecţie a reţelei noastre este fundamentală pentru a ne asigura vânzările",  a mai explicat directorul general.

Patrick Pélata anunţase, pe 23 octombrie, că reducerea producţiei va fi de numai 20%.

Ne puteți urmări și pe Google News

El s-a arătat pesimist în privinţa lunilor care vor urma.

"Ne pregătim de ce este mai rău. În 2009, piaţa automobilelor în Europa va scădea puternic – cel puţin cu 20% - şi vom înregistra o stopare a creşterii în ţările emergente," a explicat el.

Potrivit lui Pélata, Renault îşi menţine deocamdată proiectele de lansare de noi automobile pentru anul 2009, dar şi pentru 2010-2011.

"Tot ce nu era indispensabil pentru anul viitor a fost decalat," a spus directorul şi a exemplificat cu situaţia din India, unde grupul va investi într-o singură linie de producţie în loc de două, aşa cum se prevăzuse iniţial.