Reîncarnarea lui Dalai Lama ar trebui aprobată de Guvern

Reîncarnarea lui Dalai Lama ar trebui aprobată de Guvern

Reîncarnarea succesorului lui Dalai Lama, după decesul actualului lider tibetan, ar trebui aprobată de către Guvernul de la Beijing, a declarat, Legqoq, un oficial de rand înalt din Tibet.

"Concomitent cu ritualurile religioase şi tradiţiile istorice, există o condiţie foarte importantă pentru reîncarnarea lui Dalai Lama, este aprobarea Guvernului central", a spus Legqoq.

Conform acestuia, Comisia de stat pentru probleme religioase a stabilit în 2007 reguli care prevăd reîncarnarea "Buda vii" sau a "lama" va trebui aprobată de Guvern.

Aceste reglementări fac parte din eforturile de întărire a controlului Guvernului chinez asupra budismului tibetan, ca urmare a deceniilor de violenţă pentru a cere o mai mare libertate religioasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există adesea mai mulţi candidaţi la recunoaşterea ca lider reîncarnat al comunităţii, iar alegerea liderului autentic revine autorităţilor care deţin puterea reală, potrivit presei chineze, consultată de Mediafax.

Acestea sunt valabile şi în cazul lui panchem lama, al doilea în ierarhia spirituală tibetană, după Dalai Lama.

Dalai Lama l-a ales în 1995 pe panchem lama, născut sub numele de Gedhun Choekyi Nyima, pe când avea şase ani, iar de atunci acesta nu a mai fost văzut în public.

Pentru contrabalansa alegerea lui Dalai Lama, regimul comunist de la Beijing a desemnat la rândul său un panchem lama în 1995, numit Gyaincain Norbu.