Update Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins recuzarea judecătorului care are pe rol dosarul privind-o pe Veronica Cîrstoiu, magistrat suspendat din funcţia de judecător al CAB, trimisă în judecată pentru mai multe fapte de corupţie.
"Aş vrea ca cineva să vadă ce fundamente au acuzaţiile scrise în rechizitoriu. Averea mea nu valorează atât de mult cât au notat procurorii în actul de sesizare a instanţei. Se menţionează că aş avea o vilă. Am o casă modestă, făcută de părinţii mei şi o garsonieră cumpărată cu banii de la botezul fiicei fiului meu. Procurorii folosesc expresia «avere impresionantă» pentru a lăsa să se creadă că am spălat bani, că am luat mită", a arătat Veronica Cîrstoiu, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Cere recuzarea judecătorului
Avocata lui Cîrstoiu a cerut recuzarea judecătorului desemnat să soluţioneze dosarul. "Prin atitudinea procesuală, apreciez că v-aţi antepronunţat şi vă aflaţi în imposibilitatea soluţionării cu deplină obiectivitate a acestei cauze, potrivit Codului de procedură penală", a spus apărătorul Veronicăi Cîrstoiu.
Tot miercuri s-a pus în discuţie şi menţinerea în arest a inculpaţilor din dosar. În acest sens, Dinel Staicu, cel care i-ar fi dat mită judecătoarei Cîrstoiu, pentru a primi o soluţie favorabilă într-un dosar, a cerut să fie menţinut în arest.
"Eu sunt vinovat pentru faptul că aceste persoane se află aici, în boxa acuzaţilor. Sunt de acord să rămân in arest, însă nu este drept pentru ceilalţi să fie menţinuţi în arest", a spus Dinel Staicu.

Acuzaţiile DNA
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus confiscarea extinsă, în 20 noiembrie 2013, în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, trimisă în judecată pentru că ar fi primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru favorizarea acestuia în dosarul în care este condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, precum şi în cazul fiului ei, Florin Cergan, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.