Evenimentul Zilei > EVZ Special > Regina a dat semnalul şi acum totul e clar! Breaking news istoric în Marea Britanie
Regina a dat semnalul şi acum totul e clar! Breaking news istoric în Marea Britanie

Regina a dat semnalul şi acum totul e clar! Breaking news istoric în Marea Britanie

Mesajele alese de Regina Elisabeta a II-a au avut mereu o mare simbolistică pentru supuşii săi. Aşa a fost cazul şi acum, când suverana a fost fotografiată călărind pe terenul Castelului Windsor, un semn clar al revenirii Marii Britanii după pandemie.

Conform BBC, Regina Elisabeta a II-a a bifat astfel prima  apariție publică de când a început blocajul impus de coronavirusul chinezesc.

La 94 de ani, aceasta a fost fotografiată în weekend pe un cal Fell Pony în vârstă de 14 ani şi pe care îl cheamă Balmoral Fern,.

Regina Marii Britanii călărește regulat pe terenurile din Windsor, despre care se spune că este reședința ei regală preferată.

Regina s-a izolat acolo cu soțul ei, Ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, din cauza pericolului reprezentat de pandemia de coronavirus.

Ultima poză publică a Reginei a fost făcută după ce împrejurările au silit-o să plece de la Palatul Buckingham la casa din Berkshire, pe 19 martie.

Atunci, unul dintre cei doi căţei din rasa Dorgis pe care-i are – Candy și Vulcan – a putut fi văzut lângă ea în timp ce amândoi se uitau pe fereastra mașinii.

Regina și-a îndeplinit sarcinile oficiale cu o zi înainte de plecarea planificată, dar și-a respectat audiența săptămânală cu premierul Boris Johnson la telefon.

De obicei, ei se vedeau faţă-n faţă pentru a discuta despre ultimele evenimente din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Conform sursei citate, Regina Elisabeta a II-a este pasionată de cai, dar și de creşterea de cailor de curse pursânge.

Purtând un eşarfă colorată pe cap și îmbrăcată inteligent într-un sacou de stofă, pantaloni de călărit, mănuși albe și cizme, Regina poate fi văzută în noile fotografii realizate de AP.

Amintim că în perioada marcată de pandemia „exportată” de China, suverana a avut câteva intervenţii menite să ridice moralul supuşilor.

Într-una dintre acestea, ea a spus că Marea Britanie „va reuși” în lupta sa împotriva virusului și a mulțumit oamenilor pentru respectarea regulilor guvernamentale care invitau populaţia să rămână acasă.

Acest mesaj venea la mai puțin de o săptămână după ce fiul ei, Prințul Charles, ieșea din autoizolare după ce fusese testat pozitiv cu coronavirus.

explicaţie foto: Regina Elisabeta a II-a si fostul preşedinte al SUA, Ronald Reagan (n. 6 februarie 1911- d. 5 iunie 2004)