"Regele", vânat de Mutu şi de Piţi

"Regele", vânat de Mutu şi de Piţi

Iertat de selecţioner, "Briliantul" va reveni la naţională pentru a bate recordul de goluri deţinut de Hagi.

Antrenorul Victor Piţurcă a întărit ideea că îi va readuce la echipa naţională pe Adrian Mutu şi pe Gabi Tamaş. Supărarea lui Piţi a ţinut mai puţin de o lună, cât timp a trecut de la momentul în care a anunţat că nu îi mai are la inimă pe cei doi fotbalişti. Trei goluri până ca "Regele" să fie egalat "Am vorbit miercuri cu Adi Mutu la telefon şi mi-a spus că suferă că nu l-am mai chemat la lot. El vrea să înscrie, să fie golgheterul numărul 1 al naţionalei. E mai marcator decât Hagi. S-ar putea să-i chem la meciurile următoare pe el şi pe Tamaş", a spus selecţionerul, acum două seri, la GSP TV. Decizia lui Piţurcă are la bază două interese. Primul este legat de aportul lui Mutu la prima reprezentativă.

Cel de-al doilea ascunde însă o rivalitate veche pe care Piţi o are cu Gheorghe Hagi. În cel de-al doilea mandat la naţională, selecţionerul l-a convocat meci de meci pe Dorinel Munteanu, aflat la finalul carierei, fiindcă acesta urmărea să depăşească recordul de selecţii al "Regelui". Acum, situaţia este asemănătoare. Mutu mai are nevoie de trei goluri la naţională pentru a egala recordul lui Hagi, care a punctat de 35 de ori sub tricolor.

Intenţia lui Piţurcă de a-l ajuta pe Mutu în acest demers este evidentă. Tocmai de aceea, antrenorul a adus în discuţie calitatea ofensivă superioară pe care ar avea-o, chipurile, "Briliantul" faţă de "Rege". În ceea ce îl priveşte pe Chivu, "Satana" s-a resemnat: "Nu revine!". Piţi l-a atacat şi pe Nicu Gheară, despre care a spus că agită apele la lot: "Am văzut că se făceau presiuni să fie căpitan Marica. A apărut şi Nicu Gheară. El să-şi vadă de treaba lui. Nicu a avut nişte disensiuni cu Mircea Sandu şi a vrut să bage vreo strâmbă. Eu i-am spus lui Ciprian că nu aia e lumea lui, cu Nicu Gheară, cu aia, cu aia...". 35 de goluri a înscris Hagi la naţională, în timp ce Mutu a punctat de numai 32 de ori. La capitolul selecţii, "Regele" (125) a fost depăşit de Dorinel Munteanu (134) Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • CUM A ÎNCEPUT SCANDALUL: Mutu n-a avut răbdare să bată recordul: s-a cinstit cu Tamaş înainte
  • EXCLUSIV EVZ. Victor Piţurcă: "I-am iertat pe Adi Mutu şi pe Gabi Tamaş"
  • Piţurcă, înţepături la Hagi şi la Gheară