Evenimentul Zilei > International > „Regele cocainei” a evadat printr-o gaură din acoperisul închisorii. Detalii demne de filmele de acțiune
„Regele cocainei” a evadat printr-o gaură din acoperisul închisorii. Detalii demne de filmele de acțiune

„Regele cocainei” a evadat printr-o gaură din acoperisul închisorii. Detalii demne de filmele de acțiune

Rocco Morabito, un temut lider al mafiei italiene, supranumit „regele cocainei din Milano”, împreună cu alți trei deținuți, a evadat dintr-un penitenciar din Uruguay, acolo unde aștepta să fie extrădat în Italia.

 

Morabito, în vârstă de 53 de ani, lider al uneia dintre cele mai periculoase grupări de crimă organizată din Italia, ’Ndrangheta, a reușit să evadeze din penitenciarul din Montevideo printr-o gaură din acoperișul închisorii ăn care era reținut.

Împreună cu el au fugit și alți trei prizonieri care urmau să fie extrădați în Brazilia și Argentina, inclusiv un deținut care era acuzat de crimă. Cei patru bărbați au coborât pe o frânghie într-o casă din apropierea închisorii și l-au jefuit pe proprietar.

 

 

Rocco Morabito se ascundea de poliție de mai bine de 23 de ani, dar a fost arestat în septembrie 2017, într-un hotel de lux din Montevideo, împreună cu soția sa. Mafiotul a fost condamnat în lipsă, în Italia, la 30 de ani de închisoare. El era căutat de polițiști încă din 1994, când a încercat să importe o tonă de cocaină, în valoare de 7,64 milioane de dolari, din Italia în Brazilia.

„Este inacceptabil faptul că un infractor precum Morabito a reușit să evadeze din închisoarea din Uruguay, în timp ce aștepta să fie extrădat în Italia. Voi cere explicații imediat guvernului de la Montevideo și com continua să îl vânăm pe Morabito, oriunde s-ar afla”, a declarat ministrul de interne italian Matteo Salvini, scrie digi24.ro

 

Morabito a obținut acte de identitate în Uruguay după ce a prezentat un pașaport brazilian fals, pe numele „Francisco Capeletto”. El a ajuns în Uruguay în 2002 și și-a cumpărat o vilă luxoasă pe coasta de sud, în resortul Punta del Este.

La perchezițiile în locuința lui Morabito, polițiștii au descoperit 13 telefoane mobile, 12 carduri bancare, două mașini, 150 de fotografii în format pentru pașaport, în care bărbatul apărea sub mai multe deghizări, bijuterii, 50.000 de dolari bani cash, dar și un pistol.

 

Morabito a petrecut doi ani și jumătate în închisoarea din Montevideo, așteptând să fie extrădat în Italia. De-a lungul timpului, el a încercat mai multe metode prin care să evite extrădarea și l-a insultat pe judecător.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: