Reeducare la -55 de grade Celsius

Un delincvent german in varsta de 16 ani a primit o pedeapsa mai putin obisnuita pentru faptele sale.

Pentru a-l aduce pe drumul cel bun, autoritatile l-au trimis intr-o tabara de reeducare din satul Sedelnikovo din Siberia, regiune in care temperaturile pot ajunge pe perioada iernii la minus 55 de grade Celsius, releva AFP.

Adolescentul, care se afla in tabara de reeducare de sase luni, a fost nevoit sa-si construiasca singur o latrina in gradina si sa taie lemne pentru a se incalzi, ambele sarcini fiind prevazute in programul educational. Responsabilul autoritatii pentru tineret din Giessen din landul Hesse, Peter Heydt, a explicat ca tanarul „are dificultati in a-si controla agresivitatea, dar nu a avut pana acum cazier”, astfel ca in cazul lui s-a impus recurgerea la pedagogia comportamentala.

Adolescentul, care si-a dat acordul pentru „sejurul” in Siberia, se va intoarce in Germania la sfarsitul lui februarie sau inceputul lui martie, insa va fi monitorizat in continuare de serviciile sociale pentru cel putin doi ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tanarul „va imparti un apartament cu un educator si va fi scolarizat pentru ca ulterior sa poata urma si o meserie”, a precizat Heydt. Acesta a adaugat ca pretul pentru reeducarea adolescentului se ridica la 150 de euro pe zi, comparabil cu cheltuielile presupuse de plasarea lui intr-un centru specializat din Germania.

Trimiterea delincventilor juvenili in tabere de reeducare din afara tarii, dar si din afara Uniunii Europene, nu este o practica noua pentru autoritatile germane. In 2006, 600 de adolescenti au fost trimisi in astfel de centre, decizia facand subiectul unor aprinse controverse.

In ciuda acestui fapt, ministrul-presedinte al landului Hesse, conservatorul Roland Koch, continua sa pledeze pentru aceasta metoda educativa. Mai mult, el si-a construit campania pentru alegerile regionale din 27 ianuarie pe tema luptei impotriva criminalitatii juvenile, abordand si subiectul taberelor de reeducare.