Ediția din 2019 a Cărţii Recordurilor Mondiale, pusă în vânzare joi, a omologat pe creatoarea celor mai mari andrele şi un măcelar din Irlanda, Barry John Crowe, care a produs cei mai mulţi cârnaţi – 78 într-un singur minut.

Betty Goedhart, din California, a fost numită cea mai vârstnică trapezistă din lume. Artista în vârstă de 85 de ani a declarat că succesul său se datorează faptului că ''face ceea ce îi place'', transmite Agerpres.

O altă octogenară celebrată în Guinness World Records este Sumiko Iwamura, proprietara în vârstă de 83 de ani a unui restaurant din Japonia care se transformă seara în DJ Sumirock, cel mai vârstnic disc-jockey profesionist din lume.

Studenta britanică la arte Elizabeth Bond, în vârstă de 31 de ani, a decis să atragă atenţia prin crearea unor andrele care măsoară 4,42 metri lungime.

Tom Bagnall, în vârstă de 26 de ani, a doborât un record după ce a gonit cu 181 kilometri la oră într-un kart dotat cu motor cu reacţie.

Printre animalel prezente în noua ediţie a Cărţii Recordurilor se află câinele, Feather ce sare peste obstacole aflate la o înălţime din ce în ce mai mare. Animalul a reuşit să sară la 191,7 centimetri şi a stabilit astfel un nou record mondial.