Record de vânzări pentru Michael

Record de vânzări pentru Michael

Megastarul va susţine 50 de concerte pe O2 Arena din Londra.

Miniturneul „This Is It”, pe care regele muzicii pop Michael Jackson urmează să îl susţină, începând cu 8 iulie, pe O2 Arena din Londra, ar putea să se transforme în turneu mondial. Până acum, seria s-a extins la 50 de concerte, toate spectacolele urmând să fie organizate pe aceeaşi arenă. Numărul iniţi al de spectacole s-a modificat treptat, datorită cererii imense de bi lete încă din perioada de pre-sale, care a început pe 11 martie.

Potrivit programării de acum, ultimul concert va avea loc pe 24 februarie 2010. Organizatorii acestei serii de concerte (cu care Michael Jackson a spus că îşi va încheia cariera muzicală) au anunţat că „This Is It” a devenit turneul cu cele mai rapide vânzări din istoria muzicii, cu aproximativ 360.000 de bilete vândute în 18 ore în perioada de pre-sale, ceea ce înseamnă 20.000 de bilete pe oră, 33 de bilete pe minut şi cinci bilete pe secundă.

Peste un milion de fani vor asista la concerte

Ne puteți urmări și pe Google News

Cererea de tichete puse în vânzare în pre-sale, pentru care fanii s-au înregistrat pe www.michaeljacksonlive. com, a fost atât de mare încât traficul a dus la blocarea site-ului. „Am asistat la o cerere fără precedent de bilete pentru concertele lui Michael Jackson la complexul O2”, au spus organizatorii.

Regele pop va încasa aproximativ 75 de milioane de dolari, dacă biletele cu preţuri de 50, 65 şi 75 de lire se vor vinde în totalitate, ceea ce este şi de aşteptat. Organizatorii cred că mai mult de un milion de fani, adică circa 1/7 din populaţia Londrei, vor asista la acest miniturneu, care se pare că va atinge recordul pentru „cea mai mare audienţă pe care a avut-o vreun artist într-un singur oraş” sau „cel mai mare număr de oameni care au asistat la o serie de concerte susţinute pe O2 Arena”. RECORDURI

Paul McCartney, 600 de bilete pe secundă

  • Un alt record de viteză pentru vânzarea biletelor la un concert al unui artist internaţional a fost stabilit de legendarul Sir Paul McCartney, pen tru al cărui spectacol, pe care urmează să îl susţină, pe 19 aprilie, în Las Vegas, toate cele 4.000 de tichete au fost vândute în doar şapte secunde. Cele 4.000 de locuri din sala de concerte „Hard Rock Hotel & Casino” au fost licitate pe 14 februarie, pentru spectacolul de i naugurare a sălii. Biletele s-au vândut cu o viteză de 600 de locuri pe secundă.
  • Precedentul record de viteză a vânzării biletelor la un spectacol - 40 de locuri pe secundă - a fost stabilit de trupa Take That, cu ocazia turneului „Circus”, care va începe în iunie 2009. Cele 600.000 de bilete disponibile s-au vândut în patru ore şi jumătate.