Evenimentul Zilei > Actualitate > Reclamă cu Putin cenzurată la metrou
Reclamă cu Putin cenzurată la metrou

Reclamă cu Putin cenzurată la metrou

O reclamă outdor la metrou pentru cartea „Rusia lui Putin“, de Anna Politkovskaia, a fost refuzată de către o firmă de afişaj pentru zilele Summitului NATO de la Bucureşti.

Textul care ar fi trebuit afişat în staţiile de metrou din Bucureşti era extrem de critic la adresa lui Vladimir Putin: „Politkovskaia demontează reprezentarea idealizată a fostului preşedinte rus, atât ca om, cât şi ca brand, printr-o dezvăluire devastatoare a politicii sale: afacerile mafiei, corupţia militară şi judiciară, asediul terorist asupra unui teatru moscovit (..)“.
 
„Nu ştiu dacă a fost «prudenţă» de la agenţia cu care lucrăm sau dacă există un alt ordin ce să nu accepte mesaje de acest gen pe timpul summitului, cert e că am fost sunaţi de agenţia cu care noi avem contract şi ne-au spus că n-ar fi în regulă textul. L-am refăcut apoi“, precizează Gigi Alecu, directorul Editurii Meditaţii.

Contactaţi de EVZ, reprezentanţii firmei Art Advertising Co, cea însărcinată de editură cu această misiune, au refuzat să spună dacă a existat un ordin al Metrorex sau a altui organism care să interzică reclama la carte. „Problema s-a rezolvat între timp“, a spus Iolanda Chioaru.

Ucigaşul Annei Politkovskaia, jurnalista rusă omorâtă pe 7 octombrie 2007 în faţa casei sale, a fost identificat şi este căutat, a afirmat ieri un reprezentant al Parchetului General rus, citat de Interfax.