Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Reacţie disproporţionată
Reacţie disproporţionată

Reacţie disproporţionată

Am auzit că au fost lucruri grave la mitingul de vinerea trecută al poliţiştilor. Am auzit că s-a încercat o lovitură de stat. Am auzit că a fost nevoie să iasă armata în stradă, să tragă focuri de avertisment. Am auzit că minerii s-au adunat în gara din Petroşani, gata să plece la Bucureşti.

Nimic din toate astea nu s-a întâmplat, în afară de un marş neautorizat şi nişte scandări mai deocheate. Desigur, nimeni nu e atât de naiv să creadă că lui Traian Băsescu i s-a mişcat vreun muşchi pe faţă atunci când i s-a relatat că oamenii în uniformă au strigat „Ieşi afară, javră ordinară!”. Puteau striga „Intră înăuntru, javră extraordinară!”, era acelaşi lucru. Reacţia a fost disproporţionată; la fel şi consecinţele ei (previzibile).
 
Atât zic: conducătorul Dârz şi Neînfricat a dat-o în bară. Poate fi lăudabil (dacă priveşti dintr-o parte) efortul lui de a face ordine în PDL şi de a-i lăsa guvernului timp să respire şi de „a lua pe el” pasivul negativ al crizei (care i se datorează într-o bună măsură actualei guvernări).
 
Dar, de la un punct încoace, din orice parte ai privi, nimic nu mai seamănă a reformare/modernizare a statului, ci a dezechilibru. Ne aflăm într-o situaţie extraordinară, într-adevăr. 
CITIŢI ŞI:

  • Vasile Blaga şi-a dat "demisia de onoare"
  • Boc: "Blaga şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile altora"
  • Năstase: "Băsescu ar fi trebui să îşi dea demisia, nu Blaga"
  • Marko: Blaga e un ministru performant, nu trebuie să plece
  • Horia Ghibuţiu, despre scandalul de la MAI: "Să trăiţi, javră ordinară!"
Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News