Mai mult, atunci când un proprietar decide să își închidă balconul va trebui să ia aviz pentru montarea unui anume tip de ferestre. „S-a creat un haos urbanistic. Fiecare și-a montat ce ferestre au vrut și blocurile arată urât. Dacă tot există legea fațadelor și legea reabilitării termice este bine să armonizăm cele două legi între ele”, a explicat Pătrașcu.
În prezent, atunci când este reabilitat termic un bloc, cei care și-au închis balconul sau și-au montat ferestre de tip termopan pot opta pentru schimbarea lor. Dacă decid că vor să și le păstreze pe cele vechi ele rămân, chiar dacă sunt de altă culoare.
Închiderea unui singur balcon dintr-un bloc, interzisă 
O altă prevedere care ar putea fi introdusă în Legea Construcților este interzicerea închiderii balcoanelor, cu excepția cazurilor în care optează pentru această soluție toți proprietarii din clădire.
Și, ca să nu fie prea drastice, autoritățile locale spun că o să ceară Ministerului Dezvoltării înlocuirea autorizațiilor de construire cu „notificări” pentru lucrările de importanță mai mică cum ar fi împrejmuirile, lucrările de amenajări interioare, care nu implică afectarea elementelor de structură ale clădirii, pentru montarea plăcilor comemorative și a reclamelor.