Rapid a fost aproape de o nouă victorie în faţa polonezilor de la Slask Wroclaw, dar oaspeţii au egalat în prelungiri.
Problema calificării fusese rezolvată însă din tur, când Rapid a învins cu 3-1.
Rapid – Slask 1-1

Marcatori: Pancu (12) / Sobota (90)
Rapid: Coman – Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovic – Apostol, Alexa, Herea – Roman, Pancu, Surdu
Rezerve: Straton, Ezequias, Deac, Cassio, Grigorie, Sburlea, Glauber

Slask: Kelemen – Sobota, Pietrasiak, Wasiluk, Pawelec – Madej, Socha, Cetnarski, Elsner – Diaz, Gancarczyk
Rezerve: Zukovski, Celeban, Spahic, Dudek, Voskamp, Sztykla, Cwielong

LIVE

În tur, elevii antrenorului Răzvan Lucescu au câştigat cu 3-1, aşa că partida din această seară nu pare să mai aibă nicio miză. Rapidiştii ratează calificarea în grupele competiţiei doar în cazul în care vor pierde la o diferenţă de minimum trei goluri.
Stadionul, eterna problemă
Cu toate acestea, atmosfera în sânul grupării de lângă Podul Grant nu este una tocmai liniştită. Ediţia de ieri a cotidianului "Libertatea" a scris că, după meciul din această seară cu Slask, antrenorul Răzvan Lucescu şi preşedintele Dinu Gheorghe şi-ar putea anunţa demisia de la Rapid! Motivul? Cei doi s-ar fi supărat pe patronul George Copos din cauză că acesta nu a rezolvat litigiul cu Clubul Sportiv, iar din acest motiv echipa "vişinie" este nevoită să se plimbe prin toată ţară, în loc să-şi dispute meciurile de pe teren propriu pe arena "Giuleşti".

De altfel, Răzvan Lucescu n-a ascuns faptul că echipa este afectată de "naveta" pe care este nevoită să o facă la fiecare partidă.

"Este un handicap să nu ai casa ta, să te muţi la fiecare meci de pe un stadion pe altul. Nu e uşor să fii nevoit să călătoreşti tot timpul cu avionul, nu e plăcut să n-ai la meciurile de pe teren propriu sprijinul suporterilor care te susţin cu toată ardoarea", mărturisea antrenorul rapidist acum două săptămâni, într-un interviu acordat pentru EVZ.
Chestionat pe această temă, George Copos a ridicat din umeri. "Nu ştiu nimic despre aşa ceva", a spus patronul clubului de lângă şine, la postul Sport.ro.
"E exclus să plec"
Aseară, în conferinţa de presă premergătoare meciului cu Slask Wroclaw, Răzvan Lucescu a dezminţit varianta plecării de la Rapid. "Nu se pune problema să plec. Ştiu că domnul Dinu Gheorghe a vorbit mult cu domnul George Copos pe tema stadionului, dar sper că discuţiile dintre cei doi au fost constructive. Eu am vorbit şi astăzi (n.r. – ieri) cu George Copos şi i-am transmis că echipa are nevoie de el", a declarat antrenorul rapidist.
Răzvan Lucescu a recunoscut că vrea ca echipa să revină cât mai curând pe arena din Giuleşti: "Timişoara este un oraş care ne-a primit întotdeauna bine. Avem condiţii bune şi am veni cu plăcere să jucăm aici şi alte meciuri, dar, totuşi, acasă este acasă. Ai altă linişte, altă stare de spirit".
"E un handicap să nu ai casa ta, să te muţi la fiecare meci de pe un stadion pe altul.”
RĂZVAN LUCESCU, antrenorul echipei Rapid

  • Scandalul din jurul stadionul Rapid nu s-a încheiat