Războiul filosofilor. Gabriel Liiceanu și Liviu Antonesei continuă procesul de calomnie pe bani grei

Războiul filosofilor. Gabriel Liiceanu și Liviu Antonesei continuă procesul de calomnie pe bani grei

Dat în judecată la finalul anului 2018 pentru calomnie, profesorul ieșean Liviu Antonesei a câștigat procesul în care Gabriel Liiceanu îi solicita daune materiale în valoare de 100.000 de euro. „Nașul” Editurii Humanitas nu s-a împăcat însă cu decizia judecătorilor, iar în ultima zi a anului 2019 a făcut apel.

„După cum deja știți, pe 31 decembrie 2019, cei care au pierdut procesul pe fond au deschis apel la Curtea de Apel din Iași. Între timp, împreună cu avocatul meu am depus Întâmpinarea la apel, pe care am publicat-o pe blogul personal la momentul potrivit, când aveam permisiunea legală”, a anunțat Liviu Antonesei, profesorul care a ținut și un jurnal al acestui proces.

„Acum am fost anunțat de maestrul Nicolae Volovăț, avocatul meu, că a fost fixat primul termen al acestui nou proces, și anume pe 7 Aprilie 2020, cam la apogeul estimat al crizei coronavirsului. Un virus, pardon, necaz nu vine niciodată singur!”, a mai comentat Antonesei.

Gabriel Liiceanu solicitase instanței 50.000 de euro despăgubiri financiare pentru persoană fizică și alte 50.000 de euro în contul Editurii Humanitas.

Ne puteți urmări și pe Google News