Evenimentul Zilei > International > RĂZBOI în GAZA. Aviaţia ISRAELIANĂ a ATACAT poziţiile HAMAS
RĂZBOI în GAZA. Aviaţia ISRAELIANĂ a ATACAT poziţiile HAMAS

RĂZBOI în GAZA. Aviaţia ISRAELIANĂ a ATACAT poziţiile HAMAS

Aviaţia militară israeliană a atacat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă o poziţie a mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după un tir din enclava palestiniană spre Israel, primul de acest fel după escaladarea tensiunilor în noiembrie, care a provocat temeri privind un nou conflict deschis, relatează AFP.

„Un elicopter de atac al armatei a lovit un post militar al Hamas în sudul Fâşiei Gaza”, a indicat armata, într-un comunicat emis în cursul nopţii.

Hamas a confirmat atacul asupra unuia din posturile sale, precizând că au fost trase două rachete, care au provocat pagube, dar nu şi victime.

Puţin mai devreme, armata israeliană anunţase ''un tir spre Israel'', fără a face alte precizări. Conform presei israeliene, a fost vorba despre o rachetă.

Acesta a fost primul tir provenit din Gaza după grava confruntare între Israel şi Hamas în luna noiembrie, când, în mai puţin de 24 de ore, cel puţin şapte palestinieni au fost ucişi şi 26 răniţi de riposta israeliană la sute de rachete trase din Gaza, care au provocat un mort şi zeci de răniţi în teritoriul israelian.

Un palestinian a fost ucis vineri în Fâşia Gaza de tiruri israeliene în cursul manifestaţiilor ce au loc săptămânal în apropierea barierei ce separă Israelul de enclava palestiniană, transmite Agerpres.