Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova a punctat ferm.  "Noi nu returnăm teritoriile noastre. Crimeea este un teritoriu care aparține Federației Ruse". 

În acelaşi timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că Kremlinul nu intenționează să discute despre integritatea teritorială a Rusiei cu partenerii săi externi. 

Duma de Stat a reacționat şi ea. "Crimeea este parte a Rusiei și orice discuție despre înstrăinarea acesteia din componența Rusiei aduce atingere integrității teritoriale", a afirmat președintelui Dumei, Viaceslav Volodin, fost adjunct al șefului administrației prezidențiale, citat de agenția de presă TASS, citat de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Donald Trump, Sean Spicer "Președintele Donald Trump a dat de înțeles clar că se așteaptă ca guvernul rus să reducă violențele în Ucraina și să returneze Crimeea", a insistat Spicer în cadrul conferinței sale de presă cotidiene. "În același timp, el se așteaptă și își dorește să se înțeleagă cu Rusia".

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014 în urma unui referendum nerecunoscut de către comunitatea internațională, motiv pentru care UE și SUA au instituit sancțiuni împotriva sa, sancțiuni ce au fost extinse și prelungite din cauza sprijinului acordat de Moscova rebelilor separatiști din estul teritoriului ucrainean.