Evenimentul Zilei > Actualitate > „Răul” gravidelor se transmite genetic
„Răul” gravidelor se transmite genetic

„Răul” gravidelor se transmite genetic

Stările de rău şi greaţa specifice gravidităţii se pot moşteni genetic, potrivit unui nou studiu efectuat de cercetătorii de la University of Southern California-Los Angeles.

Potrivit acestora, riscurile de "a experimenta" astfel de stări de rău dimineaţa cresc dacă şi mama sau celelalte membre ale familiei au suferit, la rândul lor, greţuri pronunţate.

Femeile cu "antecedente" în familie au un risc de 17 ori mai mare de a avea astfel de stări de rău, însoţite de vărsături, numite Hypermesis gravidarum (HG), care poate duce la malnutriţie şi deshidratare. În cadrul studiului au fost monitorizate 207 femei gravide cu HG, care au cel puţin o soră care a suferit acelaşi sindrom, iar răspunsurile acestora au fost comparate cu cele ale altor 110 femei, ale căror rude nu au avut astfel de stări.

Noile medicamente ar putea trata cauza

Noile "descoperiri"deschid noi perspective de tratament. "Factorul ereditar este foarte important aici, deoarece atât timp cât există implicare genetică, putem concepe noi medicamente, care să trateze cauza, nu doar simptomele", subliniază Dr. Marlena Fejzo, autoarea studiului.
Aproximativ 75% dintre femei au stări alterate şi greţuri dimineaţa, însă doar 1% suferă de sindromul HG care necesită spitalizare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: