Rapidul e în fierbere, iar Copos se spală pe mâini

Rapidul e în fierbere, iar Copos se spală pe mâini

Patronul clubului din Giuleşti susţine că nu e interesat de conflictul cauzat de duelul portarilor, pasându-i responsabilitatea preşedintelui Dinu Gheorghe.

Deşi fotbalul românesc se află în pauză competiţională, în curtea clubului Rapid nu este deloc linişte. Ultimul conflict izbucnit la gruparea din Giuleşti este cauzat de duelul pentru titularizare ce se poartă între cei doi portari ai echipei, Dani Coman şi Mircea Bornescu.

"Pepe" este preferatul fanilor şi a început actuala ediţie de campionat ca titular, dar a sfârşit prin a-i ceda locul dintre buturi lui Coman, goal-keeper ce e susţinut puternic de Dinu Gheorghe, preşedintele clubului de lângă Podul Grant. Din acest motiv, "Robocop" nu s-a bucurat în acest sezon de un tratament prea frumos din partea suporterilor, care îl vor cu insistenţă ca titular pe Bornescu.

"Mircea nu vrea să plece de bunăvoie"

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi evită să o recunoască făţiş, şefii rapidişti par decişi să scape de Mircea Bornescu în această iarnă. Portarul a fost ofertat, zilele trecute, atât de Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, cât şi de Ioan Niculae, patronul grupării Astra Ploieşti. Ambii conducători au susţinut că au avut în acest sens acceptul lui Dinu Gheorghe, preşedintele Rapidului.

Într-o primă fază, "Vamă" a negat vehement acest fapt, iar pe urmă a aruncat pisica în curtea antrenorului Marius Şumudică, precizând că tehnicianul ar fi fost cel care şi-ar fi dat acordul ca "Pepe" să negocieze cu alte echipe. "Şumudică i-a spus lui Ioan Niculae, de la Astra, că poate discuta cu Mircea Bornescu. Iniţial, eu n-am ştiut nimic, am aflat ulterior", a spus Dinu Gheorghe, la GSP TV. Şumudică a negat vehement însă acest lucru: "Eu sunt plătit să antrenez echipa, nu să fac transferuri".

Apropiaţi ai lui Mircea Bornescu au dezvăluit, pentru EVZ, că portarul nu vrea să părăsească Rapidul de bunăvoie şi aşteaptă să vadă dacă şefii îl vor pune pe liber: "Mircea e rapidist convins şi nu vrea să plece de bunăvoie. E decis să rămână la echipă şi să lupte cu Dani Coman pentru titularizare. Dacă cei de la Rapid îl dau afară, atunci e altceva, se va duce acolo unde va primi oferta care să-i convină. Până atunci, însă, nu ia în calcul nicio variantă".

"Dinu Gheorghe are întreaga autoritate la echipă"

George Copos, patronul clubului Rapid, se ţine departe de acest scandal. Deşi ar fi, poate, persoana cea mai indicată pentru a aplana conflictul, într-un fel sau altul, Copos preferă să se ocupe de hotelurile pe care le deţine la Poiana Braşov, responsabilitatea în privinţa echipei de fotbal pasându-i-o preşedintelui Dinu "Vamă".

"Eu mă aflu de două luni la Poiana Braşov, unde am un proiect în derulare, aşa că nu ştiu nimic despre ce se întâmplă la Rapid. Dinu Gheorghe are întreaga autoritate la echipă, aşa că dânsul trebuie să rezolve această problemă", a declarat Copos ieri, pentru EVZ.

"Eu mă aflu de două luni la Poiana Braşov. Dinu Gheorghe are întreaga autoritate, dânsul trebuie să rezolve această problemă.", GEORGE COPOS, patronul clubului Rapid

IMPAS

"Nu avem banii necesari pentru Moraes"

Junior Moraes, jucătorul dorit cu insistenţă la Rapid de antrenorul Marius Şumudică, are şanse minime să ajungă în Giuleşti.

Jean Pădureanu, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, a anunţat ieri că este de acord să-l vândă pe fotbalistul brazilian contra sumei de un milion de euro, plus TVA, dar Dinu Gheorghe, conducătorul grupării de lângă Podul Grant, susţine că nu poate achita acest preţ.

"Moraes este încă din vară o ţintă pentru noi, dar nu este suficient numai asta. Nu avem banii necesari pentru a ne gândi la Moraes. Eu mă tem şi de negocierea cu jucătorul, pentru că a fost foarte dificil să tratăm cu tatăl lui. Noi am vrut să cumpărăm 70 la sută din drepturile federative ale lui Moraes", a spus "Vamă" aseară, la Sport.ro.