Rapid a bătut-o pe FC Vaslui

Rapid a bătut-o pe FC Vaslui

Marius Şumudică, aflat la debutul pe banca tehnică a giuleştenilor, l-a învins pe antrenorul spaniol care a avut un mandat la Real Madrid

Rapid a câştigat în această seară primul derby al noului sezon, cu FC Vaslui, cu scorul de 2-0. Echipa din Giuleşti a deschis scorul prin Ovidiu Herea, în minutul 28. Acesta a reluat cu capul din mijlocul careului o centrare perfectă a lui Spadacio.

"Alb-vişniii" s-au desprins pe final după o fază sută la sută braziliană. Juliano Spadacio a centrat şi Carlos Cesinha a punctat tot cu o lovitură de cap.

"Şumi" s-a dat în spectacol pe marginea terenului

Ne puteți urmări și pe Google News

Lopez Caro, noul antrenor al grupării FC Vaslui, a apărut în Giuleşti îmbrăcat la patru ace. La debutul său în Liga I, spaniolul a fost foarte calm şi a reuşit să nu-i întărâte pe fanaticii suporteri rapidişti. Ibericul n-a vrut să rişte şi n-a folosit jucătorii transferaţi în această vară, cu excepţia portarului Cerniauskas.

În repriza a doua a mai intrat şi Bodipo, dar Campano, Rivas şi Pancu n-au fost folosiţi deloc. La polul opus, Marius Şumudică, noul tehnician al Rapidului, a făcut spectacol total pe marginea terenului. "Şumi" a gesticulat în permanenţă, a protestat la toate deciziile arbitrilor, a invocat ajutorul divin şi a urlat la elevii săi.

După ce echipa sa a deschis scorul, Şumudică a intrat pe teren, s-a bucurat ca un copil şi a ţinut neapărat să-l felicite pe Juliano Spadacio, pe care l-a considerat autorul golului.

Vuvuzelele, interzise pe Giuleşti

La prima apariţie a Rapidului pe teren propriu în noul sezon au asistat mulţi foşti jucători din Giuleşti. În tribuna oficială a arenei de lângă Podul Grant au luat loc  în această seară Cristi Dulca, Mugur Bolohan, Dumitru Târţău, Florin Constantinovici şi Constantin Schumacher.

Cu 25 de minute înainte de începutul partidei, pe gazonul stadionului din Giuleşti şi-a făcut apariţia fostul idol al suporterilor rapidişti, Daniel Pancu. Jucătorul legitimat în prezent la FC Vaslui a fost aclamat, iar fotbalistul le-a răspuns fanilor cu multe gesturi de mulţumire. Pancu a răspuns invitaţiei de a înjura pe rivala Steaua chiar şi după ce meciul începuse.

Surprizător, la meciul din această seară a absentat Adrian Porumboiu, patronul "galben-verzilor". Moldovenii au fost încurajaţi de aproximativ 40 de fani.

Pe toată durata pauzei, George Copos, patronul rapidiştilor, şi Dinu Gheorghe, preşedintele "alb-vişiniiilor", au rămas la "oficială". Cei doi n-au stat unul alături de celălalt.

Înainte de meci, o suporteră a rapidiştilor a început să-l bată din senin pe copilul de aproximativ opt ani care o însoţea. Băieţelul a căzut pe bordură şi nu s-a mai ridicat, dar femeia l-a lăsat acolo! La puţin timp după începutul meciului, crainicul stadionului a anunţat-o pe respectiva femeie să iasă în afara stadionului pentru a-şi lua copilul.

După moda lansată la Cupa Mondială din Africa de Sud, în Giuleşti au apărut  câţiva fani dotaţi cu vuvuzele. Organizatorii nu le-au dat însă voie să le folosească, obligându-i să le demonteze.

RAPID - FC VASLUI 2-0 Marcatori: Herea (28), Cesinha (81)

Rapid: Bornescu 6, R. Duarte 6, M. Antonio 7, M. Constantin 6, Bozovici 6, M. Roman 6 (75, Grigorie 5), C. Lazăr 7, Spadacio 8, Cesinha 8 (87, Ezequias), Herea 8 (59, N. Grigore 6), Sburlea 6 Antrenor: Marius Şumudică

FC Vaslui: Cerniauskas 5, Milanov 4, Gladstone 5, Papp 4, H. Luz 4, Pavlovici 5 (88, R. Costin), Genchev 5, L. Sânmărtean 4, Wesley 5, Gerlem 4 (75, Gheorghiu 4), Burdujan 4 (65, Bodipo 4) Antrenor: Lopez Caro

Arbitri: Cr. Balaj 6 - M. Nagy 7, I. Onicaş 7; Eliminat: Milanov (77) Stadion: "Valentin Stănescu" - Bucureşti; Spectatori: 10.000