Raluca Turcan: Ponta, "un politician compromis în plan extern"

Raluca Turcan: Ponta, "un politician compromis în plan extern"

Premierul Victor Ponta este "un politician compromis în plan extern", apreciază vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

"Plagiatul şi lipsa răspunsului prin fapte la solicitările Comisiei Europene îi vor atârna de picioare în toate discuţiile şi negocierile din Uniunea Europeană. Ultimul mesaj transmis Guvernului USL de Comisarul European pentru Justiţie, Viviane Reding, şi răspunsul obraznic al premierului l-au discreditat definitiv pe Victor Ponta în ochii oricărui oficial european", afirmă Raluca Turcan, într-un comunicat remis Agerpres.

Aceasta consideră că "declaraţia comisarului european pentru Justiţie semnalează iritarea Comisiei Europene faţă de un politician care a spus minciuni impardonabile - începând cu furtul intelectual comis dar niciodată asumat şi terminând cu ignorarea solicitărilor foarte precise venite de la Comisia Europeană pentru re-instaurarea statului de drept în România".

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan crede că USL şi Victor Ponta s-au compromis prin dorinţa lor de "desfiinţare a Curţii Constituţionale şi a instituţiilor-fanion de combatere a corupţiei în România - DNA şi ANI".

Ne puteți urmări și pe Google News

Raluca Turcan a mai precizat că "izolarea lui Victor Ponta şi a USL în Uniunea Europeană înseamnă, de fapt, izolarea şi reducerea forţei de negociere a României într-o Uniune Europeana în care credibilitatea contează şi în care fiecare ţară încearcă să-şi maximizeze interesele".

"Afectarea imaginii României pe plan extern, instabilitatea economică şi haosul politic generat de USL sunt receptate de mediul de afaceri şi transmise mai departe în Uniunea Europeană. Iar acest lucru îi costă direct pe români. Cu minciunile şi abuzurile sale şi ale USL, premierul Victor Ponta a reuşit să înfunde toate canalele de dialog politic cu Uniunea Europeană. Din păcate, fiecare român va plăti pentru asta", a concluzionat Raluca Turcan. CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta: Comisarul european Viviane Reding este în campanie pentru PDL
  • Europa şocată: 11 promisiuni USL în vânt
  • Dovada LOVITURII DE STAT. Cererile CNSC sunt aberante. Ponta nu recunoaşte: "Cine e Dogaru ăsta?". Replica lui Dogaru: "Avem un acord de principiu"