Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan îl dorește pe Dacian Cioloș în PNL: “Opțiunea este doar la domnia sa”
Raluca Turcan îl dorește pe Dacian Cioloș în PNL: “Opțiunea este doar la domnia sa”

Raluca Turcan îl dorește pe Dacian Cioloș în PNL: “Opțiunea este doar la domnia sa”

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, astăzi, la Constanța că și-ar dori ca Dacian Cioloș să fie membru al PNL dar opțiunea este a lui. Ea a dat de înțeles că nu Dacian Cioloș este adversarul PNL, ci PSD-ul împotriva căruia ar trebui restrânse toate resursele.

Raluca Turcan a anunțat, după ședința Biroului Politic Judeţean al PNL Constanţa, la care a participat împreună cu secretarul general Cristian Bușoi, că până acum doar două persoane s-au arătat oficial intenția de a candida la șefia partidului, Ludovic Orban și Cătălin Predoiu. Cei doi au explicat că merg în teritoriu pentru a verifica  stadiul pregătirii alegerilor din filialele PNL precum și corectitudinea acestora. Raluca Turca a spus că “nu am luat în calcul”, până acum, o eventuală candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Sau să participe, cu Cristian Bușoi în echipă, pentru șefia partidului.
 
Cristian Bușoi a dat de înțeles că este posibil să se înscrie în lupta internă pentru conducerea PNL. “E bine, însă, ca cei care candidează să își valideze funcțiile în organizațiile din care fac parte și să aibă sprijinul colegilor. Până nu se desfășoară conferințele din care facem parte nu e de recomandat.  Nu a sosit momentul pentru anunțarea unor candidaturi.Voi lua o decizie după discuțiile cu cei din filialele partidului și conferința de alegeri pentru organizația PNL București. Dacă sunt colegi foarte grăbiți este un lucru bun”, a spus Cristian Bușoi, făcând referire la Ludovic Orban și Cătălin Preodoiu.

Ușor iritată de întrebarea despre Dacian Cioloș, Raluca Turcan, a ținut să facă unele precizări. “Mi-aș dori de fiecare dată când avem ocazia de a vorbi de PNL să vorbim doar de PNL. Pentru că noi l-am susținut pe domnul Cioloș pentru funcția de prim-ministru și domnia sa evaluează, în momentul de față, dacă să intre sau să nu intre în PNL. Oarecum mi-ar părea rău ca întregul proiect al PNL să fie subsumat doar apartenenței unei singure persoane la familia liberală. Ne-am dori, evident, să fie și domnul Cioloș membru al PNL însă opțiunea este doar la domnia sa. Pe de altă parte, să se înțeleagă foarte clar, adversarul PNL este PSD și împotriva PSD trebuie strânse toate resursele astfel încât să sancționăm derapajul și să oferim soluții alternative”, a declarat, pentru EVZ, Raluca Turcan.