„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a sancţiona aceste practici. Furnizarea de informaţii inexacte ne împiedică în desfăşurarea investigaţiilor pe care le avem în derulare”, a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

Informaţiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzacţionare privind depozitele plasate şi atrase, la momentul fixingului, de către băncile participante la stabilirea indicilor de referinţă ROBID/ROBOR, în cursul lunii octombrie 2008.

Potrivit legii, Consiliul Concurenţei poate amenda agenţii economici cu până la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informaţii inexacte în cadrul investigaţiilor pe care acesta le desfăşoară. Investigaţia Consiliului Concurenţei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare a fost declanşată la sfârşitul lunii octombrie 2008.

Raiffeisen: Vom contesta decizia

Oficialii băncii susţin că au furnizat însă toate informaţiile solicitate, dar investigatorii nu au reuşit să înţeleagă o parte din informaţiile primate.
„Vom contesta această decizie şi considerăm că decizia este nefondată. Noi am furnizat toate informaţiile şi documentele solicitate”, a decalarat, pentru Capital, directorul de comunciare al Raiffeisen Bank, Corina Vasile. Potrivit acesteia, Consiliul Concurenţei a demarat investigaţia în luna octombrie 2008, şi i-a solicitat băncii documente şi informaţii în două etape.

Vasile afirmă că de fiecare dată banca a furnizat Consiliului Concurenţei absolute toate informaţiile cerute.  „Faptul că investigatorii au o înţelegere diferită faţă de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii furnizate nu se poate reţine în culpa noastră”, mai spune oficialul Raiffeisen Bank.