Evenimentul Zilei > Actualitate > Raiffeisen Bank, amendată de Consiliul Concurenţei cu 14 milioane lei
Raiffeisen Bank, amendată de Consiliul Concurenţei cu 14 milioane lei

Raiffeisen Bank, amendată de Consiliul Concurenţei cu 14 milioane lei

Consiliul Concurenţei a sancţionat Raiffeisen Bank cu 14 milioane lei pentru furnizarea de informaţii inexacte în cadrul investigaţiei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare.

„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a sancţiona aceste practici. Furnizarea de informaţii inexacte ne împiedică în desfăşurarea investigaţiilor pe care le avem în derulare”, a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

Informaţiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzacţionare privind depozitele plasate şi atrase, la momentul fixingului, de către băncile participante la stabilirea indicilor de referinţă ROBID/ROBOR, în cursul lunii octombrie 2008.

Potrivit legii, Consiliul Concurenţei poate amenda agenţii economici cu până la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informaţii inexacte în cadrul investigaţiilor pe care acesta le desfăşoară. Investigaţia Consiliului Concurenţei privind piaţa românească a serviciilor bancare şi interbancare a fost declanşată la sfârşitul lunii octombrie 2008.

Raiffeisen: Vom contesta decizia

Oficialii băncii susţin că au furnizat însă toate informaţiile solicitate, dar investigatorii nu au reuşit să înţeleagă o parte din informaţiile primate.
„Vom contesta această decizie şi considerăm că decizia este nefondată. Noi am furnizat toate informaţiile şi documentele solicitate”, a decalarat, pentru Capital, directorul de comunciare al Raiffeisen Bank, Corina Vasile. Potrivit acesteia, Consiliul Concurenţei a demarat investigaţia în luna octombrie 2008, şi i-a solicitat băncii documente şi informaţii în două etape.

Vasile afirmă că de fiecare dată banca a furnizat Consiliului Concurenţei absolute toate informaţiile cerute.  „Faptul că investigatorii au o înţelegere diferită faţă de cea a specialiştilor bancari despre unele informaţii furnizate nu se poate reţine în culpa noastră”, mai spune oficialul Raiffeisen Bank.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: