Radu Voina: „Trebuie să încercăm să murim frumos”

Radu Voina: „Trebuie să încercăm să murim frumos”

Oltchim Râmnicu-Vâlcea s-a făcut de râs în prima manşă a finalei Ligii Campionilor, pierzând partida din deplasare cu Viborg cu scorul de 28-21. Antrenorul oltencelor s-a resemnat.

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a avut o prestaţie de toată jena sâmbătă, în meciul-tur din finala Ligii Campionilor la handbal feminin, fiind învinsă categoric de echipa daneză Viborg, scor 28-21, iar în returul de sâmbătă trage speranţe de doi bani.

Tabloul evoluţiei dezamăgitoare de la Herning a fost completat de un amănunt edificator: cea mai bună jucătoare a Oltchimului a fost portarul Paula Ungureanu. Danezele au defilat, la un moment dat având şi un avantaj de zece goluri.

Puşcaşu: „Nu e mare lucru”

Ne puteți urmări și pe Google News

Returul de la Bucureşti, programat sâmbătă, 15 mai, care a stârnit un scandal imens din pricina distribuirii preferenţiale a biletelor, nu mai are o miză deosebită. Politicienii care au sperat la o baie de mulţime la un eveniment mediatizat au fost, probabil, cei mai dezamăgiţi de rezultatul din Danemarca.

Dincolo de avantajul substanţial de şapte goluri, Viborg mai are un atu important. Echipa daneză a dat întotdeauna un randament mult mai bun în deplasare decât pe teren propriu. Oltchim a simţit pe propria-i piele forţa nordicelor. În semifinalele Ligii Campionilor din ediţia precedentă, Viborg a învins la Vâlcea la şase goluri diferenţă. Nordicele au câştigat trofeul după o victorie în deplasare, la Gyor. Radu Voina, antrenorul oltencelor, pare resemnat cu gândul că nu se mai poate face nimic.

„Trebuie să încercăm să murim frumos”, a spus tehnicianul după meci, convins fiind că Oltchim „va muri”. „Va fi foarte, foarte greu să întoarcem rezultatul, dar vom încerca. Aşa le-am spus şi fetelor, că trebuie să ne luptăm până la capăt”, a mai declarat tehnicianul. Fanii de la Vâlcea n-au suportat umilinţa de la Herning şi i-au cerut demisia antrenorului.

Iulia Puşcaşu, una dintre cele mai slabe jucătoare în partida de la Herning, şi-a dat seama după joc cam cum ar trebui să joace: „Trebuie doar să ne apărăm şi să băgăm mingea în poartă. Nu e mare lucru”, a declarat acesta.

OPTIMIŞTII DE SERVICIU

Hagi: „Oltchim poate întoarce soarta finalei”

Dacă Radu Voina s-a resemnat, visând să scape fără un scor umilitor în retur, sunt alţii care mai speră, chiar dacă nu au argumente.

Gică Hagi susţine că „Oltchim poate întoarce soarta finalei. Au demonstrat că pot da şi trei goluri într-un singur minut. N-au ajuns degeaba în finală. Pot întoarce rezultatul”, a spus „Regele”. „Trebuie să ne mândrim cu ce au realizat până acum”, a completat Marius Lăcătuş.