"În ultimul Colegiu Director al PDL care a avut loc luni, Radu Berceanu a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al PDL Dolj şi am fost desemnat eu preşedinte interimar să conduc organizaţia până la viitorul Consiliul de Coordonare Judeţean când vor avea loc alegeri", a declarat Marian Jean Marinescu.

Acesta a explicat că, potrivit statutului partidului, în momentul în care preşedintele organizaţiei judeţene se retrage, automat unul dintre prim-vicepreşedinţi devine preşedinte interimar.

Senatorul Radu Berceanu, a declarat, pe 3 aprilie, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, că la următoarele alegeri parlamentare nu va mai candida, pentru că îi sunt suficienţi 23 de ani în Parlament.
Berceanu a mai spus că are de gând să se retragă din politica la vârf, iar până la sfârşitul acestui an va renunţa la funcţia de preşedinte al PDL Dolj, însă nu are de gând să plece din PDL, nici ca independent şi nici la alt partid.

"Eu fac parte dintre cei care cred că mai există şi altceva de făcut pe lume decât politică. Am de gând să ies din politica la vârf, dar nu am de gând să plec din PDL, deşi am auzit că a fost aşa un fel de zvon. Nici pomeneală. Eu nu o să plec niciodată, nici independent, nici la alt partid. Poate să plec acasă, asta da. Dar nu o să plec la alt partid", a spunea Berceanu.