Radiaţiile telefonului mobil afectează amintirile copiilor

Radiaţiile telefonului mobil afectează amintirile copiilor

Un nou studiu efectuat de Centrul de Sănătate Trust a descoperit că radiaţiile telefonului mobil afectează cel puţin de două ori mai mult sănătatea copiilor decât cea a adulţilor.

Capul unui copil absoarbe de două ori mai multe radiaţii ale telefonului mobil decât al unui matur. Şi mai grav, zona hipotalamusului şi hipocâmpului, zona creierului care se pare că e implicată în "stocarea" aminitirilor, e de trei ori mai expusă.

Cercetătorii au descoperit că şi prin ochi se absorb radiaţii, iar în oase diferenţa e de până la 10 ori mai mare. Aceştia mai precizează că micuţii sub 12 ani nu ar trebui să li se permită deloc să folosească telefonul mobil, iar după această vârstă, câţiva ani să se limiteze doar la schimburi de SMS-uri. Studiul a fost publicat de "Electromagnetic Biology and Medicine".

La începutul acestui an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat câmpurile de radio frecvenţă emise de telefoanele mobile, drept posibile cancerigene. Acestea au fost introduse în grupa B, alături de substanţe precum cafeaua sau pesticidul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii spun că există câteva modalităţi de a reduce gradul de radiaţii la care eşti expus atunci când vorbeşti la telefonul mobil:

  • Folosiţi telefonul mobil maxim 30 de minute pe zi;
  • Evitaţi pe cât posibil să aveţi convorbiri în zonele în care semnalul este foarte slab, pentru că nivelul radiaţiilor cresc invers proporţional;
  • Vorbiţi, pe cât puteţi, cu bluetooth-ul şi prin hands free.