Putin şi Van Damme s-au întâlnit în staţiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov. Cei doi au luat cina la un restaurant unde au comandat fructe de mare. Ei se cunosc de ani buni, potrivit aceleiaşi surse, şi "au depănat amintiri şi au discutat despre meciul care urma".
Putin, care purta o cămaşă bleu şi pantaloni albi şi Van Damme, îmbrăcat în negru, au urmărit împreună meciul de Ultimate Fighting, un sport brutal, cunoscut în Rusia sub numele de „luptă fără reguli”. Acest sport este de fapt o combinaţie de diverse stiluri de arte marţiale, în care aproape toate loviturile sunt permise.
Entuziasmaţi
La televizor, ruşii au putut vedea un Putin care îi aplauda cu entuziasm pe cei doi luptători din ring, care îşi dădeau pumni şi lovituri de genunchi.
Putin, un fost agent KGB, a profitat de ocazia pentru a promova un alt sport care îi place – sambo – un stil de arte marţiale care a apărut în anii 1930 în URSS, fiind un amestec de judo şi lupte libere.
Putin a fost preşedinte al Rusiei din 2000 până în 2008. El practică sporturi de aventură, intens mediatizate de presă, cum ar fi rafting în Siberia sau scufundări în lacul Baikal, care întreţin impresia de „lider puternic”.