PUTIN începe reforma forţelor armate, cu schimbarea şefului Statului Major

PUTIN începe reforma forţelor armate, cu schimbarea şefului Statului Major

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit un nou şef al forţelor armate, Valeri Ggerasimov, la doar trei zile după ce ministrul Apărării a fost demis din cauza unor scandal de corupţie.

Generalul Gherasimov îl înlocuieşte în funcţie pe generalul Nikolai Makarov, care s-a aflat la conducerea armatei. Autorităţile ruse anchetează vânzarea bunurilor Ministerului Apărării, la preţuri sub valoarea de pe piaţă. Generalul Gherasimov a fost şeful forţelor ruse în timpul conflictului din Cecenia. Preşedintele rus Vladimir Putin l-a eliberat, marţi, din funcţie pe Anatoli Serdiukov, ministrul Apărării, după ce acesta a fost implicat într-un scandal de corupţie. Comandantul armatei ruse din Caucaz

Vladimir Putin a semnat un decret prin care aprobă numirea lui Gherasimov, care s-a aflat în fruntea celei de-a 58-a armate ruse în districtul militar din Caucazul de Nord în timpul celui de-al doilea război din Cecenia la începutul anilor 2000, conform agenţiilor internaţionale de presă.

Valeri Gherasimov a fost, de asemenea, numit ministru adjunct pentru apărare, conform decretului respectiv.

"Una dintre principalele sarcini este, în mod evident, reînarmarea armatei şi a flotei, dar nu numai atât. Mai există şi alte obiective, precum perfecţionarea structurilor şi conducerea trupelor", i-a transmis Putin lui Gherasimov, potrivit unor declaraţii publicat de Kremlin.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Sper că veţi ajunge la un acord cu ministrul apărării, în vederea construirii unui parteneriat bun şi stabil cu principalele noastre companii industriale în domeniul apărării", a adăugat el.

Conform AFP, Vladimir Putin şi-a fixat drept obiectiv o reînarmare "fără precedent" a ţării şi a anunţat la începutul anului că peste 550 de miliarde de euro ar urma să fie consacrate industriei apărării în următorii zece ani.