Putin a impus termen: Până săptămâna viitoare așteaptă răspuns. Altfel, urmează „cele mai grave consecințe”

Putin a impus termen: Până săptămâna viitoare așteaptă răspuns. Altfel, urmează „cele mai grave consecințe” Sursă: Photo © Igor Dolgov | Dreamstime.com

Rusia amenință cu „cele mai grave consecințe”, iar asta după ce Franța și SUA au promis întărirea forței militare în România în cazul în care se va declanșa o invazie militară în Ucraina. Vladimir Putin a impus o limită de timp SUA, care trebuie să ofere un răspuns explicit în legătură cu abordarea pe care au adoptat-o față de solicitările Rusiei privind asigurările de securitate.

Occidentul se va confrunta cu „cele mai grave consecințe” dacă nu va lua aminte la cererile Rusiei cu privire la oferirea unor asigurări de securitate din partea SUA și NATO și dacă va ignora „îngrijorările legitime”. Șefii americani trebuie să ofere explicații în legătură cu felul în care doresc să abordeze solicitările venite din partea lui Vladimir Putin.

Putin bate cu pumnul în masă

Potrivit poziției Ministerului de Externe din Rusia, șeful diplomației americane a fost anunțat în legătură cu pretențiile transmise de Moscova, care a precizat și condițiile în care își va revizui condițiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acest lucru poate fi evitat dacă Washingtonul reacţionează pozitiv la propunerile noastre de acord privind garanţiile de securitate, la care sperăm să primim un răspuns scris din partea SUA articol cu articol săptămâna viitoare.

Antony Blinken a fost clar informat că a ignora în continuare îngrijorările legitime ale Rusiei legate în principal de exploatarea militară în derulare de către SUA şi aliaţii lor din NATO a teritoriului Ucrainei, în contextul unei mobilizări la scară largă a unor forţe şi mijloace ale Alianţei în apropierea frontierelor noastre, va avea cele mai grave consecinţe”, a transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat citat de DIGI24.

SUA reacționează la poziția Rusiei

Statele Unite au promis să dea un răspuns în scris revendicărilor ruse cu privire la o retragere a NATO din Europa de Est, a anunţat vineri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. Totodată, Serghei Lavrov a convenit cu omologul său că este „prematură” organizarea unui nou summit Biden-Putin, deşi președintele SUA a declarat recent că este dispus unor noi discuții cu liderul de la Kremlin.

De menționat faptul că deja președintele american a transmis liderului de la Kremlin că orice mișcare a trupelor la granița cu Ucraina va fi considerată o invazie.

„Asta ar duce la un răspuns economic sever şi coordonat despre care am discutat în detaliu cu aliaţii noştri”, a adăugat el, adresându-se presei după o reuniune consacrată proiectelor de infrastructuri. „Nu trebuie să existe nicio îndoială: dacă Putin face această alegere, Rusia o va plăti foarte scump”, a subliniat președintele Joe Biden.