Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan: "Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan: "Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC"

Social-democrații vor avea o listă comună cu UNPR la alegerile europarlamentare, iar Comitetul Executiv va decide săptămâna viitoare dacă pe liste se va afla și PC, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

Acesta a adăugat că Biroul Permanent a fost de acord cu liste comune PSD-UNPR-PC.  "Vom avea listă comună cu UNPR. Urmează să votăm în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare dacă pe această listă se va afla şi PC. Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC. Este o discuţie de principiu, urmează ca până pe 31 să avem toate lucrurile clare cu viitorii parteneri. (...)Pentru noi este important ca în Grupul Socialiştilor din PE să avem cât mai multe mandate şi pentru asta facem alianţe cu cine considerăm că putem să facem alianţă. Este foarte important să ai o familie politică în PE care să lupte pentru tine. (...) Este foarte important să avem cât mai multă influenţă acolo. Prin urmare, fiecare mandat contează. Dacă prin aceste alianţe mai câştigăm un mandat, este foarte important", a afirmat liderul PSD.

Ivan a mai spus că pe lista candidaţilor pentru europarlamentare, UNPR şi PC ar putea avea câte un loc eligibil şi "încă un loc la bătaie, locuri semi-eligibile cum le numim, în funcţie de rezultatul pe care îl aşteptăm". "PSD îşi propune un obiectiv de 35% la alegerile pentru Parlamentul European. Au început deja întâlnirile cu organizaţiile PSD din teritoriu. Au avut loc întâlniri la Bucureşti, dar vor avea loc şi în ţară astfel de întâlniri pentru a pregăti cât mai bine alegerile pentru PE. Împreună cu alegerile PE vom avea alegeri şi pentru primăriile unde trebuie să aibă loc alegeri. (...) Sperăm să fie mai bine de 35%, care este un obiectiv corect având în vedere că la ultimele alegeri pentru PE, PSD a avut 31%", a spus Ivan.

Ne puteți urmări și pe Google News