Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD strigă „Jos pensiile speciale”! Ce a declarat purtătorul de cuvânt al partidului
PSD strigă „Jos pensiile speciale”! Ce a declarat purtătorul de cuvânt al partidului

PSD strigă „Jos pensiile speciale”! Ce a declarat purtătorul de cuvânt al partidului

Radu Oprea, purtătorul de cuvănt al social-democraților, a anunțat că PSD va face marți o propunere în cadrul ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Radu Oprea, purtătorul de cuvănt al social-democraților, a anunțat că PSD va face marți o propunere în cadrul ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, în legătură cu introducerea pe ordinea de zi a proiectului care vrea să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor.

Ce a declarat Radu Oprea despre pensiile speciale

„Despre pensiile speciale ale parlamentarilor, știți că PSD a depus proiectul de lege în Parlament. Am constatat ipocrizia celor din guvernarea de dreapta atunci când ne-am uitat cu atenție în buget. Dacă și dumneavoastră veți face același efort, veți vedea că în bugetul Camerei Deputaților și al Senatului sunt prinși banii pentru pensiile speciale ale parlamentarilor.

Păi atunci să se hotărască. Când vorbesc serios despre acest subiect și când nu? Noi solicitam, pentru ca mâine dimineață (marți dimineață – n.red.) este ședință de Birouri permanente reunite, să introducă pe ordinea de zi propunerea PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a spus Oprea intr-o conferință de presă după ședința Biroului Politic National al PSD.

Așa este corect

El a adăugat că ar trebui ca Guvernul să aprobe, în următoarea ședință, o ordonanță de urgență prin care să se elimine acest avantaj pe care în au parlamentarii prin primirea pensiilor speciale.

„Dacă tot vorbesc despre pensiile speciale, ar trebui să ia documentele, inițiativa legislativă pe care au avut-o, să o transforme în ordonanță de urgență și în prima ședința de Guvern să procedeze la eliminarea pensiilor speciale.

Dacă nu fac acest lucru, este demagogie și atunci nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”, a afirmat Oprea.