PSD va introduce în Parlament documentul, care poate duce la dărâmarea Executivului, pe 17 mai.
"Atunci vor fi comemorate patru luni, trei săptămâni şi două zile de la învestirea actualului Guvern" a spus senatorul Lia Olguţa Vasilescu, care a făcut anunţul depunerii moţiunii de cenzură.
Departamentele PSD au finalizat deja textul moţiunii. "Ne-am axat pe temele importante – salarizarea unică, situaţia pensionarilor şi economiile care se fac din pensie, şomajul în creştere, neaccesarea fondurilor europene, colapsul social, guvernarea prin măsuri imaginare de criză, agricultura în sapă de lemn, transporturile trase pe dreapta în pană, companiile statului la comanda clientelei PDL, egalitatea de şanse doar pentru camarila politică portocalie şi România care a devenit o republică a procurorilor şi pentru care, evident se pregăteşte o Constituţie tot portocalie", a mai spus Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.
Chiar şi cu susţinerea colegilor de opoziţie, liberalii, PSD nu are suficiente voturi în Parlament pentru ca moţiunea de cenzură să treacă şi astfel Guvernul Boc să fie demis pentru a doua oară. 
A doua echipă guvernamentală condusă de Emil Boc a fost îndepărată în octombrie 2009, prin moţiunea de cenzură, depusă de PNL şi susţinută de PSD. Guvernul Boc II a fost de altfel primul Executiv demis prin moţiune de cenzură.