"Probabil că astă-noapte cineva a visat că trebuie adoptată Legea Lustraţiei. Pe picior aşa, timp de o oră, s-a lucrat în comisie în timpul plenului pentru a redacta raportul", a comentat Dușa, conform Agerpres. "Şi iată că a ieşit un raport, pe un proiect de lege important care venea să clarifice anumite aspecte legate de disputa aceasta care durează de ani de zile, dar a ieşit un raport făcut pentru anumite persoane. (…) În timpul plenului şi-au dat seama: "staţi, ce am făcut, îl lustrăm pe fostul premier, îl lustrăm pe actualul premier?" şi, inedit, cu zece minute înainte de a veni domnul Meleşcanu pentru a primi votul în Parlament, îl lustrau şi pe dânsul. Şi atunci, în birou cred că la preşedintele Camerei au şi modificat textul legii. Contrar prevederilor regulamentare au folosit acea cutumă, că este vorba de o eroare materială, şi au scos toate cele articole care se refereau la UTC şi la misiunile diplomatice, la consulate şi la ataşaţii acestor misiuni pentru a nu-i lustra pe cei trei", a declarat social-democratul.

Duşa a adăugat că, în cazul în care Legea Lustraţiei era "o lege care era consistentă şi îi lustra pe cei care au fost activişti şi au activat fie la tineret, fie la misiunile diplomatice sau alte domenii de activitate care se par a fi lustrabile" deputații PSD, aflați în grevă parlamentară, ar fi venit şi ei în plen. "Ca să-i lustrăm pe cei care sunt azi în funcţii", a explicat el.

"Dar, se pare, după cum m-am uitat pe textul acestei legi, că şi doamna Macovei a fost lustrată. Să vedem care sunt efectele legii", a adăugat Duşa.

Liderul deputaţilor PSD a precizat că o eventuală contestare a Legii Lustraţiei la Curtea Constituţională ar putea fi luată în calcul de conducerea PSD, în măsura în care juriştii social-democraţi vor constata elemente de neconstituţionalitate în textul legii.
CITIȚI ȘI:

  • Ion Iliescu: Legea lustrației a aberantă și inutilă la 22 de ani de la Revoluție
  • Bâlbâială a Puterii pe lustrație: Cum era Meleșcanu să devină lustrabil în ziua validării sale ca director SIE