Evenimentul Zilei > Politica > PSD a rămas fără Terminator. Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat
PSD a rămas fără Terminator. Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat

PSD a rămas fără Terminator. Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat astăzi, printr-un comunicat transmis presei locale din Argeş, că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declaraţiile pe care le-a făcut în spaţiul public. Deputatul a dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul deschis de procurorii Parchetului General cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice.

"Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului şi a preşedintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce ţin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credinţă şi faptul că interpretarea dată cuvintelor şi opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea şi activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului şi conducerii PSD", se arată în comunicatul publicat de Agerpres.

Deputatul susţine că declaraţiile sale au fost distorsionate, dar îşi cere scuze celor care s-au simţit lezaţi de ceea ce a apărut în spaţiul public. 

"Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat şi neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, şi ataşate în mod securistic într-un filmuleţ de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credinţă care s-au simţit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele şi până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniştii publice", se mai arată în comunicat. 

Rădulescu  a susţinut, totodată, că "orice anchetă privind declaraţiile şi opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală şi neconstituţională", invocând în acest sens prevederi din Constituţie. 

 

Și-a luat concediu să-și facă analizele

Totodată, Rădulescu a solicitat opt zile de concediu cu plată, dar, deoarece a beneficiat deja de trei zile de concediu, Biroul permanent a aprobat cinci zile de concediu cu plată şi trei zile de concediu fără plată. 

Conform solicitării, Rădulescu a cerut concediu în perioada 20 – 23 martie şi 27 – 30 martie pentru a-şi "putea face analizele în străinătate". "Starea mea de sănătate nu este foarte bună. Vă menţionez că în mandatul 2012 – 2016 nu am luat nicio zi de concediu", se arată în solicitarea lui Rădulescu. 

Parchetul General s-a sesizat din oficiu după ce Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a declarat într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi pentru ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franţa, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară şi ei autorizare". 

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu şi hotărârea mea". 

Ulterior, poliţiştii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deţine arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, IPJ Argeş a sesizat Parchetul General cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.