Evenimentul Zilei > International > Proteste anti-israeliene în sala de concerte, la Londra
Proteste anti-israeliene în sala de concerte, la Londra

Proteste anti-israeliene în sala de concerte, la Londra

Câteva zeci de protestatari pro-palestinieni au întrerupt, de mai multe ori, un concert al Orchestrei Filarmonice din Israel, în timpul unui festival la Londra, relatează BBC.

Câţiva demonstranţi au intrat în hol şi au început să strige, în timp ce Zubin Mehta dirija concertul pentru violoncel de Brusch, iar câteva persoane din public au început să huiduie în semn de răspuns. BBC Radio 3 a întrerupt transmisiunea, de mai multe ori, din cauza dezordinii din sală.
Organizaţia "Campania de Solidaritate Palestiniană" făcuse un apel, înaintea evenimentului, ca publicul să boicoteze concertul şi ceruse BBC să anuleze organizarea şi transmisiterea acestuia în direct.
Fără violenţe
Într-o declaraţie publicată înaintea evenimentului, grupul pro-palestinian a susţinut că orchestra israeliană este complice la "acţiunile de acoperire a încălcărilor continue a legislaţiei internaţionale şi a drepturile omului".
Circa 11 protestatari s-au ridicat în picioare în timpul concertului, au afişat un banner pe care scria "Eliberaţi Palestina", apoi au strigat sloganuri şi au început să cânte "Oda Bucuriei" de Beethoven. 
Organizatoriii Festivalului BBC Proms au anunţat, pe Twitter, că îşi cer scuze pentru că nu mai pot continua transmisiunea în direct, din cauza agitaţiei produse în sala de concerte. Circa 30 de persoane au fost evacuate din sală de responsabilii cu securitatea, dar nu au avut loc nici arestări, nici violenţe, precizează sursa citată. Câteva grupuri de pro-israelieni i-au aşteptat afară, în faţa clădirii, pe cei care au protestat în sală.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: